Vučić: Kao predsjednik Srbije ne mogu ništa da uradim za građane ako većinu na izborima osvoji neko drugi

"Je l' stvarno mislite da je moguće da ja budem predsjednik, a da predsjednik vlade bude neko od ovih koji su zemlju uništili. Moguće je da oni budu predsjednici vlade", rekao je Vučić

11585 pregleda 25 reakcija 24 komentar(a)
Vučić, Foto: Screenshot/Youtube
Vučić, Foto: Screenshot/Youtube

Član Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić čije ime nosi i izborna lista "Aleksandar Vućić - Srbija ne sme da stane" rekao je da kao predsjednik Srbije ne može da uradi ništa za građane ukoliko većinu na izborima osvoji neko drugi, te da u tom slučaju neće više biti predsjednik.

"Je l' stvarno mislite da je moguće da ja budem predsjednik, a da predsjednik vlade bude neko od ovih koji su zemlju uništili. Moguće je da oni budu predsjednici vlade. Pobijede li na izborima, ja ću im dati mandat. Ali ja više neću da budem predsjednik, jer ja više ništa ne mogu da uradim za građane Srbije poslije toga. I hoću da ljudi u Srbiji to znaju. Ja da glumim predsjednika da bih imao tašnu, mašnu, sekretaricu i da bi meni bilo lijepo, a da narodu bude loše – ja to neću sebi da radim. I ne želim da budem predsjednik", poručio je Vučić okupljenim naprednjacima u Smederevu.

On je rekao da prije njega niko nije smio da snimi film o Jasenovcu, da ime ulicama po srpskim kraljevima ili junacima sa Košara kao i da bivšim vlastima nije padalo na pamet da kupe sliku Paje Jovanovića.

"Sedamdeset godina nismo napravili film o Jasenovcu, 20 godina nismo dali ime bulevaru po junacima sa Košara, nismo smjeli da srpske kraljeve pomenemo u imenima ulica, a da ne pominjemo da im nije palo na pamet da kupe sliku Paje Jovanovića. Onda sam ja pozvao ljude iz više ministarstava i rekao kupite tu sliku koliko god da košta imamo pare. A oni meni kažu, ne može po zakonu, a ja im kažem nađite zakon, idite i kupite i kao što vidite može, samo kad se hoće", rekao je Vučić na mitingu u Smederevu.

On je dodao da je sve što je ikad rekao istina, da je i on mogao "da se šminka svakog dana i da se gleda kako je lijep" a da ne izgradi ni jedan put niti bolnicu, te najavio da će Smederevo dobiti magnetnu rezonancu na proljeće.

Kad je prvi put došao u Smederevo, kaže, gotovo niko nije ni radio, a sada bi da se vrate na vlast oni koji su zamalo uništili Srbiju.

Nakon toga, član SNS-a rekao je i da on kao predsjednik države ništa ne može da uradi za građane Srbije ako premijer bude iz neke druge stranke, te pozvao građane da glasaju i "pobijede sve liste Dragana Đilasa".

U Smederevu je i, kako je predstavljen, prvi na listi "Aleksandar Vućić - Srbija ne smije da stane" Miloš Vučević govorio o svim problemima sa kojima se vlast suočila u posljednjih 11 godina, a koje je prevazišla zahvaljujući "hrabrom liderstvu" Aleksandra Vučića.

On je ponovio da su naredni izbori značajni za sudbinu naroda, a dodao je i da su svi van ove liste "sve upropastili", da će se "svi udružiti" i da glas za njih znači povratak u 2012. godinu.

Prisutnima su se obratili i novi kandidati za poslanike na ovoj listi Tatjana Macura i Arno Gujon.

Bonus video: