B. Osmani: Zemlje Zapadnog Balkana će u Skoplju potpisati deklaraciju o borbi protiv korupcije

Na 30. ministarskom savjetu OEBS-a u Skoplju, prema najavi orgnizatora, Ministarstva spoljnih poslova Sjeverne Makedonije, učestvovaće 76 delegacija iz zemalja članica i partnera te organizacije, a u delegacijama se očekuje ukupno oko 1.000 gostiju

3197 pregleda 0 komentar(a)
Skoplje (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Skoplje (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Zemlje Zapadnog Balkana će naredne sedmice u Skoplju potpisati deklaraciju o zajedničkoj borbi protiv korupcije, najavio je danas ministar spoljnih poslova Sjeverne Makedonije Bujar Osmani.

Osmani, koji je i predsjedavajući Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS), rekao je na konferenciji za novinare da će ministri spoljnih poslova država regiona Zapadni Balkan deklaraciju o zajedničkoj borbo protiv korupcje sa fokusom na konfiskaciju imovine i upotrebu digitalizacije potpisati u okviru Samita mistara OEBS-a, koji se održava od 30. novembra do 1. decembra.

"Ovo je na našu inicijativu da antikorupcijska poltika bude u srži aktivnosti OEBS-a u jugoistočnoj Evropi. Tu temu smo promovisali cijele godine i evo, sve pripreme su napravljene da mininistri spoljnih poslova potpišu tu zajedničku izjavu", rekao je Osmani.

Osmani je rekao da je je to jedna od šest tema koje je Sjeverna Makedonija kao predsjedavajući predložila kao "stranične događaje", odnosno posebne događaje van ministarske konferencije.

Na 30. ministarskom savjetu OEBS-a u Skoplju, prema najavi orgnizatora, Ministarstva spoljnih poslova Sjeverne Makedonije, učestvovaće 76 delegacija iz zemalja članica i partnera te organizacije, a u delegacijama se očekuje ukupno oko 1.000 gostiju.

Bonus video: