Dodik: Ako Tramp ponovo pobijedi, ne bih oklijevao da proglasim nezavisnost RS

"Kada je u Americi pobijedio Donald Tramp, imao sam namjeru da proglasim nezavisnost RS. Onda su se neki oko mene uplašili i to nisam uradio. Moram da kažem da mi je danas žao što nisam", rekao je Dodik

13622 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Dodik, Foto: Shutterstock
Dodik, Foto: Shutterstock

Predsjednik bosansko-hercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) Milorad Dodik je kazao da vjeruje u nezavisnost RS i da smatra da će se to morati desiti jednog dana, te da bi on mogao da bude zaslužan za to u nekoj perspektivi.

"Kada je u Americi pobijedio Donald Tramp, imao sam namjeru da proglasim nezavisnost Republike Srpske. Onda su se neki oko mene uplašili i to nisam uradio. Moram da kažem da mi je danas žao što nisam. Ali, ako bi Tramp ponovo pobijedio, mislim da ne bih oklijevao", rekao je Dodik za TV Prva, kako prenosi portal Klix.ba.

Kada je riječ o američkim sankcijama njemu i njegovoj porodici, Dodik je rekao da je to više nemoć, te da nema pravo da zbog svog komoditeta žrtvuje interese RS.

Dodao da je ponosan na svoju porodicu i da su oni "veoma svjesni i odgovorni ljudi i da se bore u životu", a da to smeta Amerikancima.

Predsjednik RS je dodao da je on birani funkcioner i da ima pravo da bira na koji način vodi politiku.

"Ključno pitanje oko mene nije više kriminal, sada se sve svelo na retoriku, to im smeta i to im je pogubno", istakao je Dodik.

Bonus video: