Sjeverna Makedonija: Potpisan zahtjev za ekstradiciju prvoosumnjičenog za otmicu i ubistvo 14-godišnje djevojčice

To ministarstvo je danas u 9.20 dobilo zvanično obavještenje Interpola da je Ljupčo Palevski, za kojim se traga po međunarodnoj potjernici, uhapšen u Turskoj

7361 pregleda 3 komentar(a)
Palevski,  prvoosumnjičeni za prošlonedjeljnu otmicu i ubistvo 14-godišnje devojčice iz Skoplja i 74-godišnjeg berberina iz Velesa, Foto: Mvr.gov.mk
Palevski, prvoosumnjičeni za prošlonedjeljnu otmicu i ubistvo 14-godišnje devojčice iz Skoplja i 74-godišnjeg berberina iz Velesa, Foto: Mvr.gov.mk

Ministar pravde Sjeverne Makedonije Krenar Loga je danas potpisao zahtjev za ekstradiciju Ljupča Palevskog i pošto bude preveden na turski biće odmah upućen Ministarstvu pravde Turske gdje je Palevski uhapšen.

"Očekujemo saradnju sa pravosudnim organima Republike Turske i njihovo postupanje u najkraćem mogućem roku, nakon čega će Ljupčo Palevski biti izveden pred pravosudne organe u našoj zemlji", piše u saopštenju ministra.

To ministarstvo je danas u 9.20 dobilo zvanično obavještenje Interpola da je Ljupčo Palevski, za kojim se traga po međunarodnoj potjernici, uhapšen u Turskoj.

Ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski je sinoć izjavio da je u Turskoj uhapšen Palevski, prvoosumnjičeni za prošlonedjeljnu otmicu i ubistvo 14-godišnje devojčice iz Skoplja i 74-godišnjeg berberina iz Velesa.

Spasovski je objasnio da je Palevskog njegov advokat 30. novembra "Škodom Super b" prvo odvezao u Srbiju i ostavio u jednom hotelu.

"Odatle ga je narednog dana preuzelo još jedno lice iz Skoplja džipom 'rendž rover' i preko graničnog prelaza Gradina su ušli u Bugarsku, ...pa u Tursku.., u grad Balikesir gde je uhapšen", rekao je ministar.

Skopsko tužilaštvo je sinoć saopštilo da je pokrenulo istragu protiv pet osoba za otmicu i ubistvo 14-godišnje djevojčice Vanje Đorčevske iz Skoplja i 74-godišnjeg Panče Žežovskog iz Velesa.

Djevojčica je kidnapovana u ponedjeljak 27. novembra oko 7.30 ujutro, a po izjavama osumnjičenih, od kojih je jedan bio svjedok samog čina, ubijena je istog dana oko 10.00.

Njeno tijelo je nađeno kod sela Brazda na periferiji Skoplja, kao i zapaljeni automobil "citroen", koji je korišćen za njenu otmicu.

Ubistvu djevojčice su prethodili otmica i ubistvo 74-godišnjeg Pančeta Žežovskog, vlasnika "citroena", koji je prema istrazi, ubijen zbog duga od 500 evra i automobila.

Bonus video: