Albanska opozicija prekinula otvaranje sjednice parlamenta

Obezbjeđenje je opozicione poslanike koji su kažnjeni jer su izazvali nerede u skupštini prije deset dana spriječilo da uđu u zgradu parlamenta, prenosi Asošiejted pres

6533 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz albanskog parlamenta, Foto: Beta/AP
Detalj iz albanskog parlamenta, Foto: Beta/AP

Poslanici opozicionih partija u Parlamentu Albanije prekinuli su danas otvaranje sjednice zahtijevajući da Vlada sprovede istragu o korupciji.

Obezbjeđenje je opozicione poslanike koji su kažnjeni jer su izazvali nerede u skupštini prije deset dana spriječilo da uđu u zgradu parlamenta, prenosi Asošiejted pres.

Zbog toga su poslanici Demokratske partije pokušali da spriječe poslanike vladajuće Socijalističke partije da uđu u salu, te su oni morali da iskoriste sporedni ulaz.

Albanija parlament
foto: Beta/AP

Parlament je trebalo da glasa o spornom sporazumu o migraciji sa Italijom, ali je predsjednica Lindita Nikola uklonila tačku sa dnevnog reda nakon što je Ustavni sud juče stavio na čekanje ratifikaciju.

Sjednica je trajala oko 10 minuta, a neki nacrti zakona usvojeni su brzim glasanjem od strane vladajuće partije albanskog premijera Edija Rame, istim metodom koji su koristili prilikom usvajanja mnogih zakona, uključujući budžet za narednu godinu.

Albanija parlament
foto: Beta/AP

Poslanici opozicione Demokratske stranke Fljamur Noka i Alban Vokši izazvali su prije nedjelju dana nerede u albanskom parlamentu, tako što su zapalili baklje tokom plenarne sjednice.

Na početku sjednice poslanici su prvo stolicama, koje su podigli na govornicu u centru sale, blokirali prolaz predsjednici skupštine Linditi Nikoli. Došlo je do okršaja sa obezbjeđenjem nakon čega je poslanik Demokratske partije Fljamur Noka zapalio baklju.

Bonus video: