Vučić: Teško povrijeđeno dvoje policajaca, više njih lakše, uhapšeno više od 35 siledžija

Prema njegovim riječima, večeras je pokušano "nasilno zauzimanje državnih institucija", a postoje dokazi da je sve "bilo pripremano"

18459 pregleda 7 komentar(a)
Vučić, Foto: Screenshot/Youtube
Vučić, Foto: Screenshot/Youtube

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je tokom večerašnjeg protesta ispred Skupštine grada Beograda teško povrijeđeno dvoje policajaca, a više njih lakše, kao i da je uhapšeno više od 35 "siledžija".

"Nastavlja se hapšenje širom grada nasilnika i siledžija i ta akcija neće stati. Za neka lica se u ovom trenutku utvrđuje identitet, a sva lica će tokom noći i jutra biti pohapšena", rekao je Vučić za televiziju Pink nakon sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

Naveo je da su dva policajca teško povrijeđena, a više njih lakše.

"Jednom je jedva zaustavljeno krvarenje. Imamo više lakše ili još sa nejasno utvrđenim stepenom povreda. Njih su gađali kockama sa kojima bukvalno možete da ubijete čovjeka. Staklo im je padalo na vizire, lica, ruke i noge", kazao je Vučić.

Prema njegovim riječima, večeras je pokušano "nasilno zauzimanje državnih institucija", a postoje dokazi da je sve "bilo pripremano".

"Mi za to imamo čvrste dokaze i nećemo od toga da odustajemo. Država će da reaguje i uvjeren sam da će tužilaštvo i nadležni organi da reaguju baš u skladu sa ustavom i zakonima naše zemlje. Niko nema pravo na uništava našu kuću, da uništava imovinu naše zemlje i građana, a još manje da nanosi teške tjelesne povrede našim policajcima", rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, šef Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti Ivica Dačić zakazao je sjutra za 15 sati sjednicu tog tijela.

Bonus video: