Stojković: Sandulovića priveli, satima tukli u prostorijama BIA i sve snimali mobilnim telefonom

Sandulović je uhapšen 3. januara nešto prije 16.00 časova, a potom je odveden u prostorije BIA, gdje ga je petnaestak maskiranih ljudi, kako tvrdi njegov advokat, brutalno tuklo četiri sata

22349 pregleda 55 reakcija 27 komentar(a)
Sandulović, Foto: Printscreen/Youtube
Sandulović, Foto: Printscreen/Youtube
Ažurirano: 05.01.2024. 17:55h

Lider Republikanske stranke Srbije Nikola Sandulović uhapšen je 3. januara i kako navodi njegov advokat Čedomir Stojković, brutalno prebijen u prostorijama Bezbjednosno-informativne agencije (BIA).

Sandulović je uhapšen 3. januara nešto prije 16.00 časova, a potom je odveden u prostorije BIA, gdje ga je petnaestak maskiranih ljudi, kako tvrdi njegov advokat, brutalno tuklo četiri sata, piše Nova.rs.

Nekoliko puta je padao u nesvjest, da bi na kraju bila pozvana Hitna pomoć i on je prebačen na Vojnomedicinsku akademiju na Odjeljenje za neurohirurgiju, jer mu je, kako tvrdi njegov advokat, oduzeta desna strana tijela.

"Snimali su ga dok su ga tukli i te snimke su slali nekome. On je uhapšen i prebijen zbog snimka na društvenoj mreži X (bivši Tviter), na kome se vidi kako polaže vijenac na spomenik porodice Jašari na Kosovu. On je optužen za širenje vjerske, nacionalne i rasne netrpeljivosti, a zapravo uhapšen zbog toga što je položio cvijeće na grob Albanca. Bez obzira šta ko misli o Jašariju, kao i svaki drugi građanin Srbije, tako i Sandulović ima pravo na svoje mišljenje. Pri tome, snimak je star godinu ili dvije. Sve ovo je urađeno po Miloševićevom receptu, kada je Aleksandar Vučić bio ministar informisanja. U isto vrijeme kada je Sandulović uhapšen i brutalno prebijen, režimski mediji su pokrenuli kampanju protiv njega“, kaže advokat Čedomir Stojković.

Sandulović je potom pušten kući, gdje je odvezen ambulantnim kolima, ali je kasnije ponovo uhapšen i odveden u Okružni zatvor u Beogradu i određeno mu je zadržavanje do 48 časova.

Poslije toga trebalo bi da bude priveden u Niš, gdje se nalazi tužilaštvo u kom treba da bude saslušan, a koje je izmješteno sa Kosova i Metohije.

Kurti: Prebijanje Sandulovića dokaz šta se desi Srbima koji se usude da prihvate istinu

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je danas da je "teško prebijanje" lidera Republikanske stranke Nikole Sandulovića "od strane srpske tajne službe pokazatelj šta će se desiti građanima Srbije ako se usude da prihvate istinu i teže pomirenju".

"Duboko zabrinut zbog izvještaja da je srpski opozicioni lider Nikola Sandulović paralizovan zbog teškog premlaćivanja od strane srpske tajne službe. Ovo dolazi nakon njegovog izvinjenja za zločine koje je Srbija počinila tokom genocidne kampanje na Kosovu", napisao je Kurti na platformi Iks.

Prema njegovim riječima, ta "neizrečiva brutalnost" predstavlja potez koji vlada Srbije "nameće svojim građanima za hrabrost da prihvate istinu i teže pomirenju. Ovo takođe predstavlja ozbiljno kršenje Evropske konvencije o ljudskim pravima i napad na one koji odbijaju da učestvuju u negiranju genocida".

Prištinski mediji su prenijeli izjavu advokata Sandulovića, Čedomira Stojkovića koji je rekao da je zdravstveno stanje Sandulovića veoma teško i da je Sandulovića dva dana zaredom brutalno tukli pripadnici Bezbjednosno-informativne agencije, jer je položio cvijeće na grobove porodice Jašari u Prekazu i zatražio oproštaj za srpske zločine na Kosovu.

Na prebijanje Sandulovića reagovali su i predsjednik parlamenta Gljauk Konjufca, ministarka pravde Aljbuljena Hadžiu i drugi kosovski zvaničnici.

Bonus video: