Vulin: Sandulović priveden po mom nalogu, da je položio vijenac na Himlerov grob, Mosad bi ga ubio

„Ne znam za koje još izdajnike su aktivna moja naređenja za privođenje i dovođenje pred nadležne tužioce, ali najbolje da izdajnici sami provjere, nadam se da naređenja nisu povučena“, rekao je Vulin

21118 pregleda 12 komentar(a)
Vulin (arhiva), Foto: mup.gov.rs
Vulin (arhiva), Foto: mup.gov.rs

Bivši direktor srpske Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandar Vulin izjavio je da je predsjednik Republikanske partije Nikola Sandulović priveden po njegovom naređenju zbog sumnje da, kako je rekao, aktivno radi na "podršci otcjepljenju Kosova" i da podriva ustavni poredak Srbije.

Vulin je naveo da je privođenje izvršeno po njegovom naređenju koje je ostalo na snazi i nakon ostavke.

Naređenje za privođenje uslijedilo je, kako je rekao, nakon što je Sandulović položio vijenac na grob Adema Jašarija, jednog od osnivača OVK, na Kosovu.

„Da je Sandulović položio vijenac na grob Himlera, Mosad bi ga ubio, da je položio vijenac na grob Osame bin Ladena, CIA bi mu došla glave. Polažući vijenac na grob srpskog ubice Adema Jašarija, Sandulović je dobio samo privođenje po mom naređenju i zadržavanje po nalogu tužioca“, rekao je Vulin za „Večernje novosti“.

Vulin se pritom „izvinio Srbiji“ što nije mogao da uradi ništa više od toga.

„Ne znam za koje još izdajnike su aktivna moja naređenja za privođenje i dovođenje pred nadležne tužioce, ali najbolje da izdajnici sami provjere, nadam se da naređenja nisu povučena“, rekao je Vulin, kako prenosi N1.

Glavna javna tužiteljka u Nišu Borica Mitić saopštila je da je Sanduloviću zadržavanje određeno zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.

Sandulović je u utorak, 2. januara, postavio na društvenoj mreži Iks video-snimak njegove posjete kompleksu „Adem Jašari“ na Kosovu.

Bonus video: