BIA: Nije bilo povrede slobode i prava kao ni nezakonite primjene fizičke sile prema Sanduloviću

BIA je u saopštenju navela da je prema Sanduloviću "preduzela aktivnosti iz zakonom propisanog djelokruga rada agencije"

3768 pregleda 2 komentar(a)
BIA, Foto: Screenshot/Youtube
BIA, Foto: Screenshot/Youtube

Bezbjednosno-informativna agencija (BIA) je večeras saopštila da "nije došlo do povrede slobode i prava, kao ni nezakonite primjene fizičke sile" prema prema predsjedniku Republikanske stranke Nikoli Sanduloviću.

BIA je u saopštenju navela da je prema Sanduloviću "preduzela aktivnosti iz zakonom propisanog djelokruga rada agencije".

Sandulović je 2. januara na društvenoj mreži Iks (X) objavio snimak posjete kompleksu "Adem Jašari" na Kosovu, a potom je negov advokat Čedomir Stojković izjavio da su Sandulovića uhapsili pripadnici BIA, koji su ga, kako tvrdi, "tukli i primjenili brutalno nasilje".

U saopštenju BIA piše da su njeni pripadnici "preduzeli aktivnosti u cilju razjašnjenja pozadine Sandulovićeve protivzakonite djelatnosti koju je nadležni tužilac kvalifikovao kao krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti".

"Iznošenjem laži o navodnom nezakonitom postupanju pripadnika BIA, Sandulović i ostali promoteri nezavisnosti tzv. Kosova, žele da dezinformišu i uznemire domaću i stranu javnost, naruše ugled BIA i destabilizuju bezbjednosne prilike u Srbiji", dodaje se.

Pripadnici BIA, kako je saopšteno, "nastaviće da, u skladu sa Ustavom i zakonom Srbije, profesionalno i odgovorno postupaju u cilju zaštite poretka i bezbjednosti Srbije i njenih građana".

Bonus video: