Kasnili letovi za Podgoricu zbog gužve na beogradskom aerodromu

Na aerodromu u Beogradu došlo do gužvi zbog greške i vanrednih kontrola

41360 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
Sa aerodroma u Beogradu, Foto: Čitalac Vijesti
Sa aerodroma u Beogradu, Foto: Čitalac Vijesti
Ažurirano: 21.01.2024. 22:49h

Letovi kompanija "Er Montenegro" i "Er Srbija" iz Beograda za Podgoricu, predviđeni za 20.45 i 21.30 sati, večeras su kasnili zbog vanrednih kontrola na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla".

Samim tim je došlo i do kašnjenja odlaznog leta za glavni grad Srbije, koji je bio najavljen za 22.15 časova.

Prema podacima aerodroma u Beogradu i Podgorici, avion "Er Montenegra" za Podgoricu poletio je u 22.11, a sletio u 22.43.

Avion "Er Srbije" je poletio, a prema podacima sa sajta Aerodroma Crne Gore očekuje se u 23.05.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije naložilo je večeras vanredni pregled odlaznog terminala beogradskog aerodroma, usljed greške u praćenju redovnih tokova dolaznih putnika od strane nadležnih službi aerodroma, saopštila je "Er Srbija".

Ta kompanija je navela da je, usljed tog vanrednog pregleda, moguće da će doći do odstupanja u planiranom redu letjenja u večerašnjem i jutarnjem talasu saobraćaja.

Čitalac "Vijesti", koji je bio u tranzitu sa međunarodnog leta i čekao let za Podgoricu, kazao je da im je policija rekla da napuste prostorije u kojima su se nalazili i da će putnici biti usmjereni na gornji sprat, zajedno sa zaposlenima.

Na sajtu Aerodroma Crne Gore prethodno je objavljeno da se avion "Er Srbije" očekuje večeras u Podgorici ranije u odnosu na planirani dolazak u 21.30 sati, kao i da će ka Beogradu poletjeti prije predviđenog odlaska u 22.15 časova.

"Očekuje se da će pojedini letovi u jutarnjem talasu kasniti i do dva časa. Nadležne službe 'Er Srbije' u saradnji sa službama kompanije 'Belgrejd erport' preduzimaju sve što je u njihovoj moći da se saobraćaj odvija sa što manje odstupanja u odnosu na planirani red letjenja", dodaje se u saopštenju.

Srpska nacionalna avio-kompanija dodala je da je za putnike, čije su letovi pomjereni za više od dva sata, obezbijeđeno posluženje, dok se svi oni koji su izgubili svoje konekcije preusmjeravaju na alternativne letove.

Za više informacija, uputili su putnike da pozovu Kontakt centar "Er Srbije" na 0800 111 528 iz Srbije, na +381 11 311 21 23 iz inostranstva, da posjete veb-sajt airserbia.com ili "Er Srbija" stranice na društvenim mrežama.

MUP Srbije: Došlo do miješanja putnika

MUP Srbije je saopštio da je, usljed greške u funkcionisanju službi operatera na Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, danas oko 17 časova u tranzitnoj zoni došlo do miješanja putnika koji su doputovali iz Skoplјa sa drugim putnicima koji namjeravaju da putuju ka evropskim i svjetskim destinacijama, a nad kojima je prethodno izvršena kontrola pregleda lica i prtlјaga.

"Zbog ove situacije, a radi obezbjeđivanja potrebnih uslova za bezbjednost vazduhoplova i putnika, zahtjevi operatera i aerodromskog osoblјa prema Ministarstvu unutrašnjih poslova bili su da se zaustavi dalјa pasoška kontrola na izlazu iz zemlјe i ulazak novih putnika u tranzitnu zonu, dok se ne izvrši pražnjenje tranzitne zone i ponovni bezbjednosni pregled svih lica koja se nalaze u toj zoni, koji inače obavlјa osoblјe operatera Aerodroma 'Nikola Tesla', po Zakonu o vazdušnom saobraćaju", navodi se u saopštenju.

Iz navedenih razloga, kako su kazali, granična policija je obustavila privremeno pasošku kontrolu kako bi se ispoštovali bezbjednosni uslovi i uspostavila puna bezbjednost lica i vazduhoplova.

"Nakon sticanja uslova za nastavak pasoške kontrole, granična policija će u najkraćem roku obaviti poslove i zadatke koji su u njenoj nadležnosti i spriječiti zadržavanje na izlazu iz zemlјe", zaključuje se.

Bonus video: