Vulin: Ponosan sam na orden Rusije

Vulin je kazao da je čast kad neko dobije orden Legije časti i da ta osoba nije "francuski špijun", ali da ste "ruski špijun kada se orden dobije od Putina"

3870 pregleda 21 reakcija 12 komentar(a)
Foto: mup.gov.rs
Foto: mup.gov.rs

Bivši direktor srpske Bezbjednosno informativne agencije (BIA) Aleksandar Vulin kazao je danas da je ponosan na orden koji je dobio od Rusije, jer je bezuslovno čuvao interese Srbije i srpskog naroda.

Vulin je na televiziji Pink kazao da je čast kad neko dobije orden Legije časti i da ta osoba nije "francuski špijun", ali da ste "ruski špijun kada se orden dobije od Putina".

On je rekao da se u obrazloženju ordena Federalne bezbjednosne službe Rusije (FSB) koji je potpisao Putin, navodi da mu je dodijeljen zbog zasluga u saradnji ruskih i srpskih službi i upitao šta je loše u tome da službe sarađuju.

"Osim toga piše da je i za borbu za očuvanje interesa Srbije i Rusije, a interesi Rusije povodom Srbije su da se ne prizna Kosovo, vojna neutralnost, očuvanje Republike Srpske u dejtonskom obliku, da Srbi odlučuju ko će da vlada u Srbiji. Dakle, sve su to interesi Srbije", rekao je Vulin.

O ostavci koju je podnio na mjesto šefa BIA, rekao je da se odlučio za to jer je bilo "ili njegova funkcija ili sankcije Srbiji", kao i da mu je predsjednik države Aleksandar Vučić bez pritiska rekao da sam odluči šta će učiniti.

"Donio sam odluku da je bolje da budem ja nego da budem formalno opravdanje za nešto ružno što bi se desilo Srbiji", izjavio je Vulin.

Dodao je i da je Tužilaštvo za organizovani kriminal, istog onog dana kada su objavljene sankcije protiv njega, zatražilo, putem Instituta za međunarodnu pravnu pomoć od SAD-a, da se dostavi koji se postupci vode protiv njega i koje su presude protiv njega donijete, kao i da im je BIA tražila operativna saznanja, ali da im "ništa nisu donijeli".

Bonus video: