Brnabić: Rezolucija Evropskog parlamenta o Srbiji ima argumente na nivou "Radio Mileve"

Brnabić je rekla da su argumenti za zahtjev za međunarodnu istragu u vezi navoda opozicije da su izbori pokradeni, u formi "ja sam čuo", "postoji optužba" i koalicija "'Srbija protiv nasilja' je rekla"

4220 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da rezolucija o Srbiji, za koju je rekla da očekuje da će sjutra biti usvojena u Evropskom parlamentu, sadrži argumente koji su "na nivou 'Radio Mileve'".

Brnabić je za televiziju Hepi rekla danas da su argumenti za zahtjev za međunarodnu istragu u vezi navoda opozicije da su izbori pokradeni, u formi "ja sam čuo", "postoji optužba" i koalicija "'Srbija protiv nasilja' je rekla".

Kazala je da će se u rezoluciji "naći bukvalno sve što je opozicija ikada rekla" o izborima koji su održani 17. decembra prošle godine.

"Naći ćete podatak o 40.000 građana Republike Srpske, iako smo pokazali da se to nije desilo, podatak o fantomskim glasačima, o pasivizarinim glasačima. Ne postoji nijedan detalj koji nisu propustili da stave u rezoluciju Evropskog parlamenta", kazala je Brnabić.

Dodala je da se tom rezolucijom "ponovo eksplicitno kaže" da oni pozivaju Evropsku komisiju da prekine pretpristupne pregovore i evropske integracije Srbije, ukoliko se ne uvedu sankcije Rusiji.

Kazala je da je "istina potpuno irelevantna kategorija za tu rezoluciju", i da se u njoj ne pominje to da je kosovski premijer Aljbin Kurti uskratio Srbima sa Kosova pravo da glasaju na izborima.

Bonus video: