Pucano u vozilo gradonačelnika u Sjevernoj Makedoniji

Osoba, za koju se navodi da je vozač gradonačelnika, ima prostrijelne rane grudnog koša

9333 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Aračinovu, mjestu desetak kilometara udaljenom od Skoplja, jedna osoba pucala je iz automatskog oružja u vozilo gradonačelnika te opštine Ridvana Ibrahimija.

Novinar Goran Lefkov rekao je za N1 da je to zvanično potvrdio MUP Sjeverne Makedonije.

Kako je kazao, pucnjava se dogodila u 13.25, jedno lice je primljeno u Klinički centar u Skoplju. Za sada, navodi, ne zna se koji je motiv.

Lefkov je rekao da je gradonačelnik i ranije prijavljivao prijetnje po svoju bezbjednost, i da je posljednja bila prije mjesec i po dana, prenosi N1.

Kako je javila skopska televizija Telma, osoba, za koju se navodi da je vozač gradonačelnika, ima prostrijelne rane grudnog koša.

„Unosimo ga u salu. Ima prostrijelne rane u grudima. Riječ je o čovjeku starom oko 30 godina. Rane su za hitnu operaciju, zbog čega već ulazimo u salu“, rekao je Telmi u kratkom razgovoru Nedžati Jakupi, direktor Klinike za torakalnu hirurgiju Kliničkog centra Skoplje.

Pucnjava se dogodila danas popodne. U napadu iz automatske puške na predsjednika Opštine Aračinovo pogođen je jedan od pripadnika njegove pratnje, a mediji prenose da je u pitanju vozač.

Kako javljaju mediji, jake policijske jedinice upućene su ka Aračinovu radi obezbjeđenja mjesta, a na lice mjesta došle su i ekipe Hitne pomoći.

Bonus video: