VIDEO Istražuje se kako je došlo do odrona u kamenolomu kod Mostara

Prilikom pada velika količina kamena je zatrpala automobile koji su se nalazili na putu, dva automobila su završila u rijeci, a za jedno vozilo se ne zna nalazi li se pod odronom ili u vodi

9050 pregleda 109 reakcija 5 komentar(a)
Foto: Screenshot/Facebook
Foto: Screenshot/Facebook

Istraga zbog odrona koji je nastao prilikom miniranja jednog dijela kamenoloma u mjestu Bijela kod Mostara u kojoem su povrijeđene dvije osobe, a oštećeno više vozila, nastavljena je i jutros.

Policija obezbjeđuje mjesto na kojem je 6. aprila, oko 18,30 sati, došlo do aktiviranja klizišta velike količine kamena zbog miniranja kamenoloma.

Prilikom miniranja jednog dijela kamenoloma odlomio se i drugi dio, što je prouzrokovalo veliku količinu kamenih odrona koji su završili u rijeci.

Prilikom pada velika količina kamena je zatrpala automobile koji su se nalazili na putu, dva automobila su završila u rijeci, a za jedno vozilo se ne zna nalazi li se pod odronom ili u vodi, prenosi N1.

Automobili su vlasništvo planinara koji u trenutku nesreće nisu bili u njima.

“Prema trenutnim informacijama ljudskih žrtava nema. Povrijeđene su dvije osobe od kojih se jedna nalazila u čamcu koji je oboren prilikom pada odrona u rijeku i time prouzrokovao rast vodostaja i veliki talas, dok se druga povrijeđena osoba nalazila na obali u trenutku incidenta", kazali su iz Operativnog centra civilne zašite.

Bonus video: