VIDEO Dodik: U UN nisu imali ni natpolovičnu većinu, ovo je propala rezolucija

"Njihov naum da Srbima nametnu genocidnost i moralnu diskvalifikaciju nije uspio"

21481 pregleda 54 reakcija 49 komentar(a)
Foto: Printscreen/Youtube
Foto: Printscreen/Youtube
Ažurirano: 23.05.2024. 18:26h

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je nakon što je u Generalnoj skupštini UN usvojen nacrt rezolucije o Srebrenici da nisu uspjeli da imaju ni natpolovičnu većinu, što, kako kaže, govori da je ovo propala rezolucija

"Blizu 110 zemalja nije glasalo ili je bilo protiv ili uzdržano. Ovo je propala rezolucija i to znači da UN nisu to podržale. Njihov naum da Srbima nametnu genocidnost i moralnu diskvalifikaciju nije uspio", rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Naveo je da će Amerikanci reći da je 84 glasa "za" dovoljno, ali ih je upitao, "po kojem principu je to dovoljno".

"Da li je to po demokratskom? Pa nas na zapadu uče da je demokratska većina ona koja je natpolovična od ukupnog broja. Oni to nemaju. Zašto lažu", kaže Dodik.

On je istakao da je njihov naum da Srbima prikače da su genocidan narod - propao.

"Vlada je pokrenula, nakon ovoga, pitanje mirnog razdruživanja. Nakon ovoga nemamo razloga da ostanemo zajedno", poručio je Dodik.

Vulin: Dan poslije koga treba da svoju politiku uskladimo sa rezultatima glasanja

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin rekao je da je ovo za Srbe dan ponosa i dan poslije koga treba da svoju politiku usklade sa rezultatima glasanja

Vulin je to izjavio nakon usvajanja rezolucije.

"Tražili ste lisicu, naišli ste na vuka. Njemačka, SAD i njihove kolonije su mislile da su Srbi lak plijen. Od zemalja koje su ratovale protiv Srba očekivao sam da nas bolje poznaju i više cijene. Silu su pokazali, ali istinu nisu ubili. Više zemalja članica UN nisu podržale rezoluciju, nego što jesu", rekao je Vulin.

Vulin je poručio da je "ovo pobjeda Srbije, njenih iskrenih prijatelja i pobjeda nevjerovatne upornosti i čelične volje predsjednika svih Srba Aleksandra Vučića".

"Istorija nepogrešivo bira ko će je činiti, a Srbi ko će ih voditi. Za nas Srbe ovo je dan ponosa i dan poslije koga treba da svoju politiku uskladimo sa rezultatima glasanja. Svako nam je rekao šta misli o nama, mi Srbi sami biramo prijatelje, ali nas i neprijatelji sami izaberu", poručio je Vulin.

Bonus video: