Dačić: Glasanje Crne Gore o rezoluciji sramota koja će ostati dovijeka za nju

Vučić ocijenio da nijedan predsjednik Srbije u budućnosti "neće ponoviti ono što je on izgovarao u Njujorku"

7843 pregleda 38 reakcija 39 komentar(a)
Dačić (arhiva), Foto: BETAPHOTO/MUP SRBIJE
Dačić (arhiva), Foto: BETAPHOTO/MUP SRBIJE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je danas u govoru u Čačku da nijedan predsjednik Srbije u budućnosti "neće ponoviti ono što je on izgovarao u Njujorku", na sjednici Generalne skupštine UN na kojoj je izglasana rezolucija o Srebrenici.

"I posebno njima u lice. Nikada se to više neće dogoditi, to mogu unaprijed da vam kažem. Ja sam to mogao da uradim i mogao da budem hrabar zato što je iza mene bila Srbija, zato što sam znao da hoćete Srbiju koja ima obraz, a ne Srbiju koja se povlači pred onima koji hoće da je skrše", rekao je Vučić na predizbornom skupu "Čačak sjutra", liste okupljene oko Srpske napredne stranke (SNS) za lokalne izbore u tom gradu.

Predsjednica Skupštine Srbije u funkcionerka SNS-a Ana Brnabić je zahvalila, kako je rekla: "strašnoj mašini" - predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću za svu njegovu borbu, emocije i strast i za to što je proteklih dana u Njujorku "pokazao kako se voli i brani jedna zemlja, istina i međunarodno pravo".

Ona je kazala da su predstojeći izbori pitanje toga "da li želimo da Srbija nastavi da radi i da se razvija i da briga o građanima bude jedina važna za političare na vlasti, ili želimo da Srbiju vode ljudi koje baš briga za narod i koji slušaju direktne instrukcije iz inostranstva".

Lider Socijalističke partije Srbije i ministar unutrašnjih poslova te zemlje Ivica Dačić izjavio je da kada je "za zemlju teško", kao što je Srbiji danas, jedini izlaz za nju je da "budemo jedinstveni i složni", te da su se iz tog razloga okupili na jednoj koalicionoj listi.

"Jaki napadi zahtijevaju da Srbija bude jaka da bi mogla da se uspješno odbrani od svih napada. Ne napadaju oni nas bez razloga, oni i predlažu ove rezolucije, oni to rade i glasaju za to zbog njih, da bi opravdali zločine koje su počinili nad našim narodom, da ispadne normalno da je srpski narod zaslužio agresiju", ocijenio je Dačić.

Dodao je da nema veće uvrede za žrtve genocida neko kada su predlagači rezolucije Njemačka i Turska - "najveći počinitelji genocida".

Kako je naveo, glasanje Crne Gore u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija za Rezoluciju o Srebrenici, je "sramota koja ce ostati dovijeka za nju".

"Srbija se ujedinila u odbrani drzavnih interesa, ponosni smo što smo Srbi i što pripadamo našem slobodarskom narodu", kazao je Dačić.

Bonus video: