Mihajlović: Vučićev poziv na dijalog o Kosovu hrabar potez odgovornog državnika

Zorana Mihajlović je kazala da se o Kosovu i Metohiji do sada govorilo "samo po kuloarima" ali da niko do sada nije javno pozvao na dijalog o toj temi
0 komentar(a)
Zorana Mihajlović, Foto: Betaphoto
Zorana Mihajlović, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 26.07.2017. 15:54h

Potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocijenila je danas da je pitanje Kosova i Metohije "pitanje budućnosti i napretka Srbije", a da je inicijativa predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za pokretanje unutrašnjeg dijaloga o toj temi "hrabar potez odgovornog državnika". Kako je saopšteno iz njenog kabineta, Zorana Mihajlović je kazala da se o Kosovu i Metohiji do sada govorilo "samo po kuloarima" ali da niko do sada nije javno pozvao na dijalog o toj temi.

"U tom dijalogu sigurno nije najvažnije kakva je bila reakcija albanskog premijera Rame, niti kakvi su komentari svih oni koji imaju potrebu da provociraju. Dijalog o Kosovu je pitanje svih nas, da vidimo da li smo spremni kao narod da se pogledamo u oči i da vidimo da li je ova generacija političara dorasla rešenju pitanja Kosova", rekla je potpredsjednica vlade.

Navodeći da "ne sumnja u spremnost predsjednika Aleksandra Vučića sa sjedne sa svima da razgovara", Zorana Mihajlović je ocijenila da svi koji žele da na pitanju Kosova i Metohije stiču političke poene "samo pokazuju da im je mjesto u političkoj prošlosti".

Bonus video: