Gruevski traži dodatno obezbjeđenje zbog prijetnji

Informacija da je Gruevski tražio dodatno obezbjeđenje još nije potvrđeno u Ministarstvu unutrašnjih poslova Makedonije
2 komentar(a)
Nikola Gruevski, Foto: Reuters
Nikola Gruevski, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.07.2017. 11:19h

Bivši premijer Makedonije i lider najveće opozicione partije Nikola Gruevski zatražio je dodatno policijsko obezbjeđenje, jer se ne osjeća bezbjedno.

Gruevski je početkom jula zatražio dodatno obezbjeđenje od najmanje 20 ljudi, uz obrazloženje da stalno dobija prijetnje, javila je Televizija 24.

Televizija, pozivajući se na neimenovane izvore, navodi da Gruevski nikada policiji nije prijavio da je dobijao prijetnje.

Bivši premijer Makedonije naveo i da mu je dodatno obezbjeđenje potrebno, jer će zbog predstojećih lokalnih izbora koju su planirani u oktobru u bliskoj budućnosti imati intenzivan politički angažman, prenosi N1.

Informacija da je Gruevski tražio dodatno obezbjeđenje još nije potvrđeno u Ministarstvu unutrašnjih poslova Makedonije.

Makedonski mediji prenose da je Gruevski poslije ostavke na mjesto premijera, u januaru prošle godine, imao dvadesetak telohranitelja iako na to nije imao dozvolu nadležnog ministra, ali pošto je mjesto ministra policije preuzeo funkcioner suparničkog SDSM Oliver Spasovski ostao je sa šest tjelohranitelja, koji mu sleduju po zakonu kao bivšem premijeru.

Zakonskim izmjenama od 2013, koje su napravljene dok je premijer bio Gruevski, bivši predsjednik vlade ima pravo na šest tjelohranitelja, vozilo i vozača u istom vremenskom periodu koliko je bio premijer.

Prije toga premijeri su poslije napuštanja funkcije imali pravo na tri tjelohranitelja u trajanju od jedne godine.

Bonus video: