Srbija: Bivši ministar osuđen na tri i po godine zatvora

Pored Dulića, krivim su proglašeni i njegov zamjenik Nebojša Janjić koji je osuđen na tri godine i direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak koji je osuđen na godinu dana zatvora. Okrivljeni imaju pravo žalbe
83 pregleda 0 komentar(a)
Oliver Dulić, Foto: Betaphoto
Oliver Dulić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 12.07.2017. 14:19h

Nekadašnji ministar životne sredine i prostornog planiranja Srbije Oliver Dulić danas je pre Specijalnim sudom u Beogradu prvostepeno osuđen na tri i po godine zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja.

Pored Dulića, krivim su proglašeni i njegov zamjenik Nebojša Janjić koji je osuđen na tri godine i direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak koji je osuđen na godinu dana zatvora. Okrivljeni imaju pravo žalbe.

Duliću i Janjiću je izrečena zabrana obavljanja javne funkcije na pet godina, dok je Drobnjaku zabranjeno da bude na funkciji tri godine.

Prema optužnici, njih trojica se terete da su 2009. godine izdali lokacijske i građevinske dozvole za postavljanje mreže optičkih kablova na državnim putevima preduzeću Nuba invest iako ta slovenačka firma nije imala neophodnu dokumentaciju i na taj način pričinili materijalnu štetu veću od osam miliona dinara.

Nije postojala neophodna saglasnih ostalih javnih preduzeća i institucija, već samo Puteva Srbije.

Bonus video: