Vučić: Evrointegracije neće ugroziti odnose sa Rusijom i nećemo uvesti sankcije

Vučić je Rogozinu zahvalio na kontinuiranoj i principijelnoj podršci Rusije kad je riječ o Kosovu i Metohiji
4 komentar(a)
Dmitrije Rogozin, Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Dmitrije Rogozin, Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 23.06.2017. 08:58h

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, u razgovoru sa potpredsjednikom Vlade Rusije Dmitrijem Rogozinom, da su evrointegracije strateško opredeljenje Srbije ali da to ne smije i neće poremetiti dobre odnose sa Rusijom, što podrazumijeva i uzdržavanje od uvođenja sankcija. Kako se navodi u saopštenju, Vučić i Rogozin sastali su se u Beogradu, a srpski predsjednik mu je zahvalio što je ruska delegacija na svečanom prijemu povodom njegove inauguracije zastupljena na tako visokom nivou i što je ruski predsjednik Vladimir Putin odredio njega da prenese pozdrave i čestitke.

"To svjedoči o uvažavanju Srbije kao nezavisne i suverene države od strane Rusije, kao i o spremnosti dviju zemalja da održavaju kontinuirani dijalog koji doprinosi razvoju političkih odnosa na obostranu dobrobit", naveo je Vučić i dodao da dobre političke odnose treba pretvoriti u još bolje ekonomske veze.

Dvojica sagovornika su se saglasila da postojeća saradnja u energetici, poljoprivredi i drugim oblastima treba da bude osnažena. "Razgovor se odnosio i na vojno-tehničku saradnju, a Vučić je izrazio zahvalnost na dobrom aranžmanu za nabavku vojne opreme koja Vojsci Srbije omogućuje neophodnu modernizaciju. Prema posljednjim informacijama, potpredsjednik ruske Vlade Rogozin očekuje da do isporuke dođe u veoma kratkom roku. On je predložio i saradnju u vazduhoplovnoj industriji", dodaje se. Vučić je Rogozinu zahvalio na kontinuiranoj i principijelnoj podršci Rusije kad je riječ o Kosovu i Metohiji, posebno u međunarodnim organizacijama.

U razgovoru je predloženo i da Srbija i Rusija sljedeće godine zajedno obilježe 75-godišnjicu Staljingradske bitke, prelomne bitke Drugog svjetskog rata.

Bonus video: