"VUČIĆU INTERES DRŽAVE NA PRVOM MJESTU"

Brnabić: Najvažnije da obezbijedimo većinu i da Srbija dobije vladu na vrijeme

Brnabićeva je povodom navoda u medijima da je neizvjesno da li će u Skupštini Srbije dobiti podršku za mjesto premijera Srbije navela da razgovara s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji joj je ponudio mandat
5 komentar(a)
Ana Brnabić, Foto: Betaphoto
Ana Brnabić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 17.06.2017. 20:10h

Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da je u ovom trenutku najvažnije da Srbija dobije vladu u zakonskom roku, kao i da se u Skupštini formira stabilna većina koja će obezbijediti nastavak započetih reformi.

Brnabićeva je povodom navoda u medijima da je neizvjesno da li će u Skupštini Srbije dobiti podršku za mjesto premijera Srbije, u izjavi za agenciju Beta navela da razgovara s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji joj je ponudio mandat.

"Za mene je ovo lično, još jedna potvrda da je za predsjednika Aleksandra Vučića interes Srbije na prvom mjestu i da je zbog građana on spreman da mijenja stvari u našoj zemlji", rekla je ona.

List Blic je ranije objavio da Srpska napredna stranka i predsjednik Aleksandar Vučić imaju problem u obezbjeđivanju većine u parlamentu kada je riječ o izglasavanju Ane Brnabić za premijera, te da će zbog toga čak biti odložena sjednica Skupštine Srbije na kojoj bi trebalo da bude data podrška Brnabićevoj.

Funkcioner SNS-a, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je za taj list da su pred predsjednikom Vučićem i strankom problemi koji se tiču obezbjeđivanja većine u Parlamentu. 

"U veoma smo teškoj situaciji oko formiranja stabilne većinske podrške i cijelu nedjelju ćemo iskoristiti za obezbjeđivanje te većine. Sa sigurnošću mogu da kažem da će sedam poslanika Jedinstvene Srbije glasati protiv, više njih iz SNS-a nije sigurno kako će glasati, a predlog neće podržati ni Muamer Zukorlić", rekao je Stefanović za Blic. 

Preporučujemo za Vas