ODLAŽE SE SJEDNICA SKUPŠTINE?

Blic: SNS nema većinu da izglasa Anu Brnabić za premijera

"Sa sigurnošću mogu da kažem da će sedam poslanika Jedinstvene Srbije glasati protiv, više njih iz SNS-a nije sigurno kako će glasati, a predlog neće podržati ni Muamer Zukorlić", rekao je Stefanović
2 komentar(a)
Ana Brnabić, Foto: Beta/AP
Ana Brnabić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.06.2017. 18:24h

Srpska napredna stranka i predsjednik Aleksandar Vučić imaju problem u obezbjeđivanju većine u parlamentu kada je riječ o izglasavanju Ane Brnabić za premijera.

Kako "Blic" saznaje, zbog toga će biti odložena sjednica Skupštine Srbije na kojoj bi trebalo da bude data podrška Brnabićevoj.

U toku dana je, prema saznanjima beogradskog lista, održana i sjednica beogradskog odbora SNS-a.

"Pred predsjednikom Vučićem i strankom su problemi koji se tiču obezbjeđivanja većine u Parlamentu. U veoma smo teškoj situaciji oko formiranja stabilne većinske podrške i cijelu nedjelju ćemo iskoristiti za obezbjeđivanje te većine. Sa sigurnošću mogu da kažem da će sedam poslanika Jedinstvene Srbije glasati protiv, više njih iz SNS-a nije sigurno kako će glasati, a predlog neće podržati ni Muamer Zukorlić", navodi Nebojša Stefanović za "Blic".

On dodaje da će se zbog cijele situacije Vučić i SNS tokom nedjelje baviti učvršćivanjem većine.

"Ako većinu uspijemo da obezbijedimo, možemo da očekujemo da sjednica Slupštine na kojoj bi trebalo da bude izabrana nova premijerka počne tokom narednog vikenda" naglašava Stefanović.

On ističe da je Vučić odlučan i istrajan u svom predlogu, kao i da ga neće mijenjati ni po koju cijenu, "jer ovo nije samo pitanje podrške Ani Brnabić već i predsjedniku Vučiću".

Preporučujemo za Vas