Brnabić: Nisam razgovarala sa Vučićem o premijerskoj funkciji ali razmislila bih o ponudi

"O tome sam saznala iz medija a ne od Vučića. Razmislila bih o toj ponudi, ali u ovom trenutku ne razmišljam jer ima puno stvari koje treba uraditi a do kojih mi je jako stalo. Trudim se da sve što se dešava ne utiče na mene i da ostanem predana tome da završim započeto u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave", kazala je Ana Brnabić
1 komentar(a)
Ana Brnabić, Foto: Betaphoto
Ana Brnabić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 06.06.2017. 17:07h

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je danas da sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nije razgovarala o preuzimanju premijerske funkcije, ali i da bi u slučaju da dobije takvu ponudu, razmislila o njoj.

Ana Brnabić je za Radio-televiziju Vojvodine (RTV) kazala da "nije u redu" da tokom konsultacija o formiranju nove Vlade Srbije komentariše medijske spekulacije po kojima će ona preuzeti premijersku funkciju.

"O tome sam saznala iz medija a ne od Vučića. Razmislila bih o toj ponudi, ali u ovom trenutku ne razmišljam jer ima puno stvari koje treba uraditi a do kojih mi je jako stalo. Trudim se da sve što se dešava ne utiče na mene i da ostanem predana tome da završim započeto u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave", kazala je Ana Brnabić.

Komentarišući izjavu potpredsjednice vlade Zorane Mihajlović da bi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić trebao da izabere novog premijera bez "specijalnih konsultacija", ona je ocjenila da su konsultacije potrebne i da su sve stranke trebale da se odazovu na njih.

Ona je dodala i da SNS kao najveća stranka ima pravo na stav po kome novi premijer mora biti iz njenih redova.

Bonus video: