Brnabić: Duboko poštujem SPC

SPC je u ponedjeljak negirala da se miješa u izbor novog premijera Srbije i da "ne viri kroz tuđe prozore i ne bavi se privatnim životom državnih zvaničnika"
1 komentar(a)
Ana Brnabić, Foto: Twitter
Ana Brnabić, Foto: Twitter
Ažurirano: 18.05.2017. 06:24h

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Srbije Ana Brnabić izjavila je da duboko poštuje SPC.

Ona je to izjavila povodom glasina da se zbog njene seksualne orijentacije SPC protivi njenoj eventualnoj kanidaturi za predsjednicu Vlade Srbije.

"Imam duboko i iskreno poštovanje prema instituciji SPC", rekla je ona za "Politiku" od četvrtka, 18. maja, zamoljena "da protumači glasine" da se SPC protivi ideji i mogućnosti da ona postane predsjednica Vlade.

SPC je u ponedjeljak negirala da se miješa u izbor novog premijera Srbije i da "ne viri kroz tuđe prozore i ne bavi se privatnim životom državnih zvaničnika".

Brnabić je u intervjuu navela da je zahvalna SPC što je u vezi s tim "bila dovoljno iskrena i profesionalna da i mom kabinetu pošalje isti demanti koji su poslali javnosti".

"Bilo bi potpuno neozbiljno da komentarišem nešto u vezi s tako ozbiljnom institucijom. Ako budem imala neki komentar ili pitanje, svakako ću pozvati Crkvu", rekla je ona.

Brnabić je rekla i da za devet mjeseci koliko je ministraka, nije imala nijedan problem zbog svoje sekusalne orijentacije, "već upravo suprotno".

"Svi predsjednici opština i građani s kojima sam se viđala širom Srbije, nijesu me gladali kao drugačiju", rekla je ona.

Bonus video: