Pao mali avion kod Mostara, pet osoba poginulo, među stradalima i troje djece

"Desila se velika tragedija, u avionu su bila i djeca. Sve istražne jedinice su na terenu. Ja sam sa svojim saradnicima odmah krenuo na mjesto nesreće. Rano je da se u ovakvim slučajevima izlazi u javnost s bilo kakvim informacijama", kazao je ministar saobraćaja i komunikacija u Savjetu ministara BiH Ismir Jusko
51 pregleda 1 komentar(a)
mostar pad aviona, Foto: Twitter
mostar pad aviona, Foto: Twitter
Ažurirano: 13.05.2017. 20:11h

Pet osoba, među kojima troje djece, poginulo je danas kada se srušio mali sportski avion u blizini Mostara, prenijeli su sarajevski mediji.

Privatni sportski avion srušio u 15.50 časova na poljanu u mostarskom naselju Jasenica, a potom se zapalio i potpuno izgorio, saopštila je policija.

"U padu aviona poginuli su pilot, troje djece i jedna mlađa osoba", izjavio je za N1 portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Još nije poznat uzrok pada aviona, što bi trebalo da utvrdi državna Agencija za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi BiH (BHANSA).

Na mjesto nesreće večeras su stigli ministar saobraćaja i komunikacija u Savjetu ministara BiH Ismir Jusko, istražni tim, i državna tužiteljka Diana Kajmaković, koja je preuzela slučaj.

Jusko je novinarima rekao da je istražni tim sastavljen od iskusnih ljudi, te da treba sačekati njihov nalaz.

"Desila se velika tragedija, u avionu su bila i djeca. Sve istražne jedinice su na terenu. Ja sam sa svojim saradnicima odmah krenuo na mjesto nesreće. Rano je da se u ovakvim slučajevima izlazi u javnost s bilo kakvim informacijama", kazao je on.

Nesreća se dogodila prilikom promotivnog panoramskog leta iznad Mostara, u sklopu manifestacije "Dani otvorenih vrata".