Zamijenio Radulovića: Mihajlović novi predsjednik pokreta Dosta je bilo

Kako je saopšteno, Mihajlovićeva zamjenica biće poslanica Branka Stamenković, a potpredsjednici poslanici Ratko Jankov i Ana Stevanović iz Beograda i šef odborničke grupe DJB u skupštini Novog Sada Aleksandar Bujić
459 pregleda 0 komentar(a)
Branislav Mihajlović, Foto: Dosta je bilo
Branislav Mihajlović, Foto: Dosta je bilo
Ažurirano: 21.04.2018. 15:21h

Za novog predsjednika Dosta je bilo (DJB), na današnjoj izbornoj skupštini tog pokreta, izabran je narodni poslanik Branislav Mihajlović iz Bora.

Sаšа Rаdulović je bio na čelu tog pokreta do 6. marta kada je zajedno sa svim člаnovima predsjedništvа podnio ostаvku zbog loših rezultata na beogrаdskim izborimа.

Kako je saopšteno, Mihajlovićeva zamjenica biće poslanica Branka Stamenković, a potpredsjednici poslanici Ratko Jankov i Ana Stevanović iz Beograda i šef odborničke grupe DJB u skupštini Novog Sada Aleksandar Bujić.

Za generalnog sekretara DJB-a izabrana je Tijana Šerbula, odbornica u Skupštini opštine Zvezdara.

U saopštenju se navodi da je novo predsjedništvo na čelu s Mihajlovićem dobilo povjerenje 75 odsto delegata na izbornoj skupštini.

Mihajlović je istakao da je "prijeko" potreban kontinuitet u pridržavanju programu DJB-a, jedinstvenom na političkoj sceni Srbije, naglašavajući važnu ulogu Programskog savjeta u njegovoj daljoj razradi.

"Važna je i neophodna promjena svega što nije dovoljno dobro funkcionisalo u organizaciji, a sve sa ciljem uspješnog pozicioniranja za predstojeće parlamentarne izbore", kazao je Mihajlović.

On je dodao da je prioritet novog rukovodstva osnaživanje organizacije radi zauzimanja što boljeg i uspješnijeg položaja na političkoj sceni, kako bi DJB došao u situaciju da ostvari svoju "osnovnu viziju: da od Srbije napravi zemlju u kojoj se lijepo živi".

Branislav Mihajlović je u DJB od 2014. godine. Doktor je tehničkih nauka zaposlen u RTB Bor.

Na lokalnim izborima u Boru održanim u martu ove godine, kao nosilac liste DJB i Dveri, Branislav Mihajlović je osvojio zajedno sa svojim timom 8,17 odsto glasova građana Bora.

Bonus video: