Mladenović vodi Beograd umjesto Malog do izbora

Lider SNS je u srijedu rekao da Mali uskoro neće biti gradonačelnik, odnosno da neće biti na toj funkciji ovog ljeta, iako bi gradski izbori trebalo da se održe naredne godine
0 komentar(a)
Andreja Mladenović, Foto: Twitter
Andreja Mladenović, Foto: Twitter
Ažurirano: 04.05.2017. 15:39h

Andreja Mladenović, lider Samostalnog DSS, trebalo bi uskoro da bude izabran za gradonačelnika Beograda umjesto Siniše Malog, saznaje B92.

Mladenović trenutno obavlja funkciju zamjenika gradonačelnika, a za sada figurira kao "jedini kandidat" za mjesto koje će se uprazniti nakon što se sprovede odluka, koju je, kako je rekao, lično donio premijer Aleksandar Vučić.

Lider SNS je u srijedu rekao da Mali uskoro neće biti gradonačelnik, odnosno da neće biti na toj funkciji ovog ljeta, iako bi gradski izbori trebalo da se održe naredne godine.

"Ne zato što nije dobro radio i ne zato što naprednjaci nemaju većinu u Skupštini Beograda, već zbog sveopšte kampanje koja se vodi protiv njega", rekao je Vučić.

Informaciju o Mladenoviću je objavio portal "Sputnjik", a B92 je kasnije dobio potvrdu tih saznanja. Kako se saznaje, planirano je da se smjena na vrhu gradske vlasti obavi tokom ljetnjih mjeseci, a Mladenović bi trebalo da upravlja prijestonicom do redovnih gradskih izbora.

Lider Samostalnog DSS-a završio je master akademske studije na Fakultetu za inženjerski internacionalni menadžment. Nekadašnji je visoki funkcioner DSS-a i blizak saradnik Vojislava Koštunice. Sa tom strankom rastao se 2015. godine u vrijeme kad je lider bila Sanda Rašković Ivić, upravo zato što nije želio da posluša njen nalog i da napusti koaliciju sa SNS-om u Beogradu. Tada je i osnovao Samostalni DSS, koji je potom nastupio na naprednjačkoj listi na parlamentarnim izborima.

Bonus video: