PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI 31. MAJA

Nikolić: Biću Vučiću veza za Rusiju i Kinu

On je kazao i da se pokazalo da je odluka da Vučić bude predsjednički kandidat bila ispravna i da je na predizbornom skupu u beogradskoj Areni Vučiću unaprijed čestitao pobjedu
35 pregleda 6 komentar(a)
Tomislav Nikolić, Foto: Beta-AP
Tomislav Nikolić, Foto: Beta-AP
05.02.2019. 18:53h

Odlazeći predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da se sa novoizabranim predsjednikom Aleksandrom Vučićem dogovorio da će nastaviti da pomaže Srbiji prijateljstvom koje je ostvario sa predsjednicima mnogih država, posebno Rusije i Kine.

"To ne znači da nastavljam političku karijeru, već radnu. Tako i zamišljam svoje angažovanje poslije isteka mandata", rekao je Nikolić za praznično izdanje dnevnog lista "Kurir".

On je kazao da se ne plaši penzije i da je to "samo prelazak u drugi oblik angažovnja i drugačiji pristup životu". 

Upitan za spekulacije da bi mogao da bude ambasador u Moskvi, savjetnik predsjedniku za međunarodne odnose ili glavni pregovarač za Kosovo, Nikolić je rekao da te spekulacije nisu zasnovane na istini, i da neće raditi ništa od toga.

On je kazao i da se pokazalo da je odluka da Vučić bude predsjednički kandidat bila ispravna i da je na predizbornom skupu u beogradskoj Areni Vučiću unaprijed čestitao pobjedu.

Upitan kakva bi njegova uloga mogla da bude u Srpskoj naprednoj stranci, rekao je da pretpostavlja - nikakva.

O tome ko bi mogao da bude premijer, rekao je da se time ne bavi i da za taj dogovor nije potreban.

Nikolić je za sebe rekao da je bio najbolji i jedini demokratski predsjednik Srbije u novijoj istoriji, kao i da ništa ne bi promijenio, a najavio je da će primopredaja predsjedničke dužnosti biti 31. maja.