"JA ŽIVIM U PREŠEVSKOJ DOLINI"

Musliu: Moj predsjednik je Rama, a ne Vučić

Prema njegovim rečima, po Ustavu Albanije Edi Rama je lider svih Albanaca, ma gdje živjeli
107 pregleda 15 komentar(a)
Jonuz Musliu, Foto: Beta
Jonuz Musliu, Foto: Beta
Ažurirano: 26.04.2017. 16:58h

Predsednik albanskog nacionalnog veća sa sjedištem u Bujanovcu Jonuz Musliu izjavio je da je njegov predsednik Edi Rama, a ne Aleksandar Vučić.

Kako kaže, ne interesuje ga to što na svim dokumentima piše da živi u Republici Srbiji.

U ekskluzivnom intervjuu za Prvu televiziju Musliu objašnjava zbog čega on albanskog premijera Edija Ramu smatra za svog šefa, prenosi B92.

"Naravno da je Edi Rama predsjednik", kaže na pitanje da li je njegov predsjednik Aleksandar Vučić ili neko drugi.

Prema njegovim rečima, po Ustavu Albanije Edi Rama je lider svih Albanaca, ma gdje živjeli.

Na opasku novinara Prve da na ulazu u opštinu i na dokumentima piše Republika Srbija, on je rekao: "Nek piše šta hoće" i dodao: "Ja živim u Preševskoj dolini".

Na insistiranje da kaže koga smatra svojim predsjednikom, rekao je: "Rekao sam vam - Edi Rama".

Musliu je ponovio stav, koji je iznio odmah poslije nedavnih izjava Edija Rame i predsjednika Kosova Hašima Tačija o mogućem ujedinjenju Albanije i Kosova, da u tom slučaju treba da se "ujedini" i Preševska dolina.

"Ako se stvarno ujedine Albanci, zašto ne i Albanci Preševa, Medveđe i Bujanovca", rekao je Musliu.

On navodi da "ne vidi ništa sporno u tome".

Albanski premijer Edi Rama izjavio je ranije da se ne može isključiti unija Albanije i Kosova, ako ne bude šanse za članstvo zemalja Zapadnog Balkana u EU.

Predsednik opštine Bujanovac Jonuz Musliu izjavio je potom da zvanična Tirana ima punu podršku za "ujedinjenje Albanije i Kosova", ako izostane njihova evropska perspektiva, ali ne bez Preševa.

Musliu je u izjavi za agenciju Preševa Jon rekao da podržava ranije izjave albanskog premijera Rame i Tačija o uniji Albanije i Kosova, ali smatra da "bez Niša nema 'Velike Albanije'".

Tači je izjavio za Radio Slobodna Evropa da će, ukoliko EU zatvori vrata Kosovu, "svi Albanci regiona živjeti u jednoj jedinstvenoj državi kako bi se nastavilo dalje sa integracijom u evropsku porodicu".

Preporučujemo za Vas