Učesnici protesta ispred zgrade RTS-a emitovali svoj dnevnik

Protesti u Beogradu i drugim gradovima Srbije počeli su 3. aprila, dan poslije predsjedničkih izbora na kojima je pobijedio kandidat vladajuće koalicije, predsjednik Srpske napredne stranke (SNS) i aktuelni premijer Srbije Aleksandar Vučić
143 pregleda 0 komentar(a)
Protest protiv diktature, Foto: Betaphoto
Protest protiv diktature, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 26.04.2017. 18:14h

Nekoliko stotina učesnika protesta "Protiv diktature" stiglo je oko 19.20 ispred zgrade Radio-televizije Srbije u Beogradu, izražavajući nezadovoljstvo izveštavanjem javnog servisa. Okupljeni su blokirali ulaz u RTS u Aberdarevoj ulici, duvaju u pištaljke i uzvikuju "Javna kuća Srbije", a sa razglasa su pozvani da budu što glasniji tokom trajanja Dnevnika. Učesnici protesta su u vrijeme emitovanja Dnevnika emitovali svoj "dnevnik", tokom kojeg je bivša novinarka RTS-a Gordana Bingulac izrazila čuđenje što radnici javnog servisa "ne vide kakvo je stanje u zemlji". Šetnja učesnika protesta počela je nešto poslije 19.00 časova sa Trga Nikole Pašića, a oni se i dalje nalaze ispred RTS-a.

Okupljeni nose transparente "Protiv terora vlasti", "Ko laže taj krade, ko krade može u SNS" i druge..

Protesti u Beogradu i drugim gradovima Srbije počeli su 3. aprila, dan poslije predsjedničkih izbora na kojima je pobijedio kandidat vladajuće koalicije, predsjednik Srpske napredne stranke (SNS) i aktuelni premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Učesnici protesta traže smjenjivanje "političke elite", fer i slobodne izbore, smjenjivanje članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tijela za elektronske medije, slobodu medija i smjenjivanje "svih korumpiranih funkcionera".