OBILJEŽIĆE GODIŠNJICA NELEGALNOG RUŠENJA OBJEKATA

Beograd: Protest "Protiv diktature" "sele" u Savamalu

Protesti u Beogradu i drugim gradovima Srbije počeli su 3. aprila, dan poslije predsjedničkih izbora
1 komentar(a)
Ažurirano: 24.04.2017. 20:07h

Učesnici 22. protesta "Protiv diktature" u Beogradu su večeras oko 20.30 završili okupljanje na Terazijama, uz najavu da će se sjutra doći u Savamalu, na godišnjicu nelegalnog rušenja objekata u toj beogradskoj četvrti.

Prethodno se oko 150 ljudi okupilo ispred Doma Narodne skupštine i otišlo do obližnjih Terazija.

Zastali su, kratko ispred Terazijske česme da bi se, kako je rečeno preko megafona, podsjetili demonstracija iz 1990-ih godina protiv režima Slobodana Miloševića, a zatim su protestovali ispred sjedišta lista "Inoformer".

Tu su pjevali "O(ne)svijesti se" i posijedali na ulicu, a potom su se, poslije skandiranja "Ko ne skače taj je Vučić!" vratili do Terazijske česme, uz muziku sa ozvučenja.

"Sjutra protest, umjesto u 18.00 pred Doma Narodne skuštine počinje u Hercegovačkoj ulici", nekoliko puta je preko megafona najavio jedan od učesnika okupjanja.

Nije bilo incidenata tokom povorke demonstranata koju su predvodili dobošari.

Nosili su veliki transparente "Dolje diktatura", "Protiv terora vlasti" i druge, duvali u pištaljke i skandirali protiv vlasti.

Uniformisane policije nije bilo, saobraćajci su regisuli saobraćaj, a primjetni su bili policajci u civilu.

Protesti u Beogradu i drugim gradovima Srbije počeli su 3. aprila, dan poslije predsjedničkih izbora.

Učesnci protesta traže smjenjivanje "političke elite", fer i slobodne izbore, smjenjivanje članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tijela za elektronske medije, slobodu medija i smjenjivanje "svih korumpiranih funkcionera".

Galerija

Preporučujemo za Vas