Ljajić: Referendum u Turskoj ne znači mnogo za Srbiju

Istakao je da Srbija ima šansu da dio investitora, koji kreće u potragu za novim tržištima, zadrži
57 pregleda 3 komentar(a)
Rasim Ljajić, Foto: Betaphoto
Rasim Ljajić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 18.04.2017. 07:18h

Ministar trgovine i turizma u Vladi Srbije Rasim Ljajić kaže da rezultati referenduma u Turskoj ne znače mnogo za Srbiju.

"U političkom smislu za Srbiju i region ne može da ima posljedice, u ekonomskom može imati posljedice. Činjenica je da poslijereferendumska atmosfera može da se odrazi na stabilnost države", rekao je Ljajić.

Istakao je da Srbija ima šansu da dio investitora, koji kreće u potragu za novim tržištima, zadrži.

"Turska će biti bliža Rusiji nego EU, ali će posljedice biti vidne u samoj Turskoj, mnogo veće nego na međunarodnom nivou. Vjerujem da će se dogovor postignut između Turske i EU održati, jer imaju interes da dogovor u potpunosti bude poštovan", rekao je Ljajić.

Na referendumu održanom u nedjelju u Turskoj, na osnovu 99 odsto prebrojanih glasova, 51,3 odsto glasača bilo je za ustavne promjene, dok je 48,3 odsto bilo protiv, saopštila je sinoć izborna komisija navodeći da se zvančni rezultati očekuju za 11 do 12 dana.

Predsjednik turske izborne komisije Sadi Guven potvrdio je da nezvanični rezultati pokazuju da su građani Turske na referendumu podržali promjene ustava, kojima se proširuju ovlašćenja predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoganu.

Bonus video: