Uhapšen počasni konzul Makedonije u Španiji

Španac Mario Sezar Deus je počasni konzul Makedonije, sa sjedištem u Barseloni i nije profesionalni diplomata, već biznismen i stomatolog
53 pregleda 0 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.04.2017. 11:54h

Počasni konzul Makedonije u Španiji Mario Deus uhapšen je u Južnoj Africi u okviru istrage o ubistvu njegove djece, trogodišnjih blizanaca, prenijeli su danas makedonski mediji.

Navodi se da je portal "Jurop pres" (europapress.es), pozivajući se na izvore bliske istrazi, objavio da je tijela djece pronašla njhova majka, švajcarska državljanka, u vili u blizini Kejp Tauna.

"Kada je ona došla u vilu, on (Deus) je odmah pobjegao vozilom. Ubrzo je uhapšen u predgrađu glavnog grada", saopštio je Andre Tro, portparol lokalne policije.

Prema njegovim riječima, okolnosti ubistva trogodišnjih blizanaca se još istražuju i ne zna se koji je razlog njihove smrti.

Mario Deus uskoro treba da se pojavi pred sudom, gdje će se suočiti sa tri optužbe – za dva ubistva i za krađu vozila kojim je pobjegao, navode makedonski mediji.

Španac Mario Sezar Deus je počasni konzul Makedonije, sa sjedištem u Barseloni i nije profesionalni diplomata, već biznismen i stomatolog.

Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije je saopštilo da je zatražilo potvrdu te informacije da je Deus uhapšen, nakon čega će uslijediti odluka o daljim koracima.

Bonus video: