Dačić pozvao štab Saše Jankovića da prestane da izmišlja laži

"Zato je krajnje vrijeme da se okanu izmišljanja laži kao opravdanja za sopstveni neuspjeh", rekao je Dačić u saopštenju
0 komentar(a)
Ivica Dačić, Foto: Betaphoto
Ivica Dačić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 09.04.2017. 15:45h

Predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da je današnje prebrojavanje glasačkih listića u Republičkoj izbornoj komisiji pokazalo kakve je "skandalozne laži" iznio izborni štab Saše Jankovića o navodnim nepravilnostima na izborima.

"Umjesto da priznaju katastrofalan poraz na izborima, oni nastoje da ubijede javnost da oni nijesu izgubili, nego su navodno pokradeni", rekao je Dačić u pisanoj izjavi koja je dostavljena medijima.

Dačić je dodao da je sramotno da se poslije osvojenih milion i po glasova manje, odnosno 40 odsto manje od Aleksandra Vučića "pribjegava izmišljanju laži i stvaranju atmosfere destrukcije i pometnje umjesto političke stabilnosti".

On je rekao da je na to upozoravao prije izbora i da oni koji optužuju znaju da im nije kriv Vučić nego "narod koji nije glasao za njih".

"Zato je krajnje vrijeme da se okanu izmišljanja laži kao opravdanja za sopstveni neuspjeh", rekao je Dačić u saopštenju.

Republička izborna komisija (RIK) završila je danas tačku dnevnog reda koja se ticala ponovnog brojanja glasova na dva biračka mjesta u Novom Pazaru zbog čega su predstavnici opozicije napustili sjednicu.

Nakon što je okončana rasprava, predsjednik RIK-a Vladimir Dimitrijević rekao je da je to tijelo konstatovalo da nijesu tačne tvrdnje izbornog štaba Saše Jankovića da je na biračkim mjestima 27 i 85 u Novom Pazaru kandidatu vladajuće koalicije Aleksandru Vučiću pripisano gotovo 800 glasova i dodao da je utvrđeno da je on imao samo četiri glasa više u izbornom materijalu nego što je bilo listića sa zaokruženim njegovim imenom.

"Konstatovali smo da te tvrdnje nijesu tačne i tako je skinuta ljaga sa izbornog procesa", rekao je Dimitrijević.

Ponovno brojanje glasova uslijedilo je nakon što su predstavnici izbornog štaba Saše Jankovića naveli da je na ta dva biračka mjesta ukradeno oko 800 glasova i da se može pretpostaviti po analogiji da je na teritoriji cijele Srbije Vučić sebi pripisao 319.000 glasova više nego što je dobio.

Bonus video: