Dačić: Tzv. Kosovo nije član UN i nema pravo da tuži Međunarodnom sudu u Hagu

U saopštenju se još dodaje da je "poznato da Srbija nije počinila genocid na Kosovu, već je OVK počinila genocid nad srpskim narodom"
5 komentar(a)
Ivica Dačić, Foto: Betaphoto
Ivica Dačić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 05.04.2017. 13:27h

Ministar spojnih poslova Srbije Ivica Dačić optužio je danas predsjednika Kosova Hašima Tačija da nastavlja sa provokacijama zbog izjave da će Kosovo tužiti Srbiju za genocid, dodajući da to nije moguće jer Kosovo nije član UN.

"Hašim Tači nastavlja sa provokacijama. Pošto je doživjela debakl njegova ideja o formiranju tzv. Vojske Kosova i pošto je povučen zakon pod pritiskom međunarodne zajednice, Tači odmah pokušava da prebaci pažnju domaće javnosti na drugu temu - tužbu protiv Srbije za genocid. Zna Tači da od toga nema ništa, jer tzv. Kosovo nije član UN i nema pravo da tuži Međunarodnom sudu pravde u Hagu", naveo je Dačić u saopštenju.

U saopštenju se još dodaje da je "poznato da Srbija nije počinila genocid na Kosovu, već je OVK počinila genocid nad srpskim narodom".

"O tome svjedoče i podaci koliko je danas manje Srba na Kosovu i Metohiji nego prije 1999. godine. Uostalom, čak ni Haški tribunal ni njegovo tužilaštvo nikad nije optužilo Srbiju za genocid, već je fomiran Specijalni sud za zločine OVK. Tako da će zločinci iz OVK na sud, a ne Srbija", saopštio je Dačić.

Prema pisanju prištinskog lista Bota sot, Tači je rekao da se Priština priprema da tuži Srbiju za genocid na Kosovu.

Bonus video: