Beli: Ne mogu slijepo da podržim svakog ko mi se obrati

On se osvrnuo i na proteste mladih za koje je rekao da niti će pozivati da se na njih izađe, niti će pozivati da se ne izađe
2 komentar(a)
Ljubiša Preletačević Beli, Foto: Reuters
Ljubiša Preletačević Beli, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.04.2017. 11:09h

Ljubiša Preletačević Beli oglasio se povodom navoda pojedinih medija da je u rodnom Mladenovcu izgubio od Aleksandra Vučića i da je osvojio 20 odsto glasova. Preletačević, međutim, tvrdi da je osvojio 37,32 odsto glasova, dok je Vučiću pripalo 49,79 odsto.

"Pošto niko nije imao preko 50%, pa da možemo sa sigurnošću da kažemo ko je apsolutni pobjednik, ostavljam vašem sudu da procjenite ko je pobjednik u Mladenovcu", dao je Preletačević svoje viđenje izbornih rezultata.

Preletačević je napisao i kakvi su mu planovi u narednom periodu.

"Šta dalje? Beli neće organizovati pokrete i igranke po Srbiji, kao što neće ni moći na slijepo da podrži svakog ko mu se obrati sa nekom idejom za akciju. Poruka koju širi Beli je sasvim drugačija. Neka svako ko ima ideju i energiju da je sprovede radi svoj posao, neka obavještava građane o tome preko svojih stranica, blogova, preko dostupnih medija. Biće vremena da se do sljedeće godine i sljedećih izbora iskristališu oni najiskreniji, najistrajniji, politički i finansijski nezavisni, kreativni i pristojni. Svi mi ćemo onda zajedno predstavljati jaku silu na sljedećim izborima", poručio je Beli.

On se osvrnuo i na proteste mladih za koje je rekao da niti će pozivati da se na njih izađe, niti će pozivati da se ne izađe.

"Isto ovo važi i za studentski protest koji je upravo u toku. Prvi veliki, poslije 20 godina. Zapitajte se zašto studenti nijesu protestvovali ozbiljno već 20 godina? Zato što su se na kraju prethodnih (energičnih, kreativnih, divnih...) ipak osjetili izmanipulisano od strane političkih stranaka. Velika energija je potrošena bez pravih ciljeva i ishoda. Zato Beli neće pozivati da se izlazi na proteste, već će nastaviti da animira ove „zaljubljenike u proleće" da ipak izađu na sljedeće izbore. Naravno, Beli neće ni pozvati da se ne izađe na proteste, mirne, dostojanstvene i prkosne, zato što je to pravo svakog čovjeka u ovoj državi", piše na sajtu Luke Maksimovića.

Bonus video: