Dveri: Skupština hitno da počne sa radom

Skupština Srbije 1. marta je počela redovno proljećno zasijedanje, ali je predsjednica parlamenta tokom utvrđivanja dnevnog reda odredila pauzu dok ne prođe izborna kampanja
73 pregleda 0 komentar(a)
Boško Obradović, Foto: Beta
Boško Obradović, Foto: Beta
Ažurirano: 05.04.2017. 08:12h

Poslanička grupa Dveri saopštila je danas da je uputila zahtjev predsjednici Skupštine Srbije Maji Gojković i generalnom sekretaru parlamenta za hitnu normalizaciju rada Skupštine i nastavak započete sednice.

Dveri navode da je Gojković na neustavan i skandalozan način, kršeći Poslovnik o radu, prekinula prvu sjednicu redovnog proljećnog zasijedanja, pod neprihvatljivim obrazloženjima da je nemoguće zasijedanje tokom predsjedničke kampanje.

"Ona obavještenja o prekidu zasijedanja nije uputila poslanicima sa zvaničnog mjesta predsjedavajuće, već tokom konferencije za novinare. Građani Srbije su predugo taoci osione politike SNS, koja uzurpira i skrnavi sve državne institucije", navodi se u saopštenju Dveri.

Kako ističu, najnovije u nizu ponižavanja države Srbije i njenih građana biće pokušaj Aleksandra Vučića da narednih mjeseci bude i premijer i predsjednik države.

Oni ocijenjuju da će u "nepodnošljivoj medijskoj blokadi", redovno proljećno zasijedanje Skupštine omogućiti bolju informisanost građana o tekućim dešavanjima i "katastrofalnim" zakonskim rješenjima koja koalicija okupljena oko SNS predlaže i "sprovodi po sopstvenoj volji i Vučićevim instrukcijama".

Dveri navode da je Predlog zakon o finansijskoj pomoći porodici sa djecom povučen iz procedure početkom 2016. zbog vanrednih parlamentarnih izbora i ta incicijativa nije ponovljena kao i da na skupštinsku proceduru između ostalih čekaju i Predlog zakona o nestalim bebama, Nacrti zakona o proceniteljima vrijednosti nepokretnosti, o javnim medijskim servisima i desetine drugih, što je oličenje nemara prema državi i narodu.

Skupština Srbije 1. marta je počela redovno proljećno zasijedanje, ali je predsjednica parlamenta tokom utvrđivanja dnevnog reda odredila pauzu dok ne prođe izborna kampanja.

Bonus video: