RIK: Poništeno glasanje na dva biračka mjesta, u Zrenjaninu i Bačkoj Palanci

RIK je danas na sjednici odbio kao neblagovremene prigovore sa jednog biračkog mjesta u Jagodini i jednog u opštini Ćuprija
0 komentar(a)
izbori Srbija, Foto: Reuters
izbori Srbija, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.04.2017. 16:04h

Republička izborna komisija poništila je danas izbore na jednom biračkom mjestu u Zrenjaninu i jednom u Bačkoj Palanci i odlučila da se glasanje za predsjednika Srbije na ta dva mjesta ponovi 11. aprila.

Na biračkom mjestu broj 11 u Zrenjaninu izbori su poništeni jer je utvrđen veći broj glasačkih listića od broja građana koji su izašli na izbore.

U Bačkoj Palanci na biračkom mjestu 11 rezultati glasanja su poništeni je nekoliko osoba glasalo uprkos tome što su im se jedinstveni matični brojevi upisani u ličnu kartu razlikovali od onih u biračkom spisku.

RIK je danas na sjednici odbio kao neblagovremene prigovore sa jednog biračkog mjesta u Jagodini i jednog u opštini Ćuprija.

Prigovori su podnijeti zato što su članovi organa za sprovođenje izbora bili srodnici, odnosno supružnici, dok je jedan prigovor odbijen po poslovniku, jer su članovi istog biračkog mjesta takođe bili supružnici.

Bonus video: