Saša Janković: U potpunosti razumijem i podržavam mirne proteste

I predsjednički kandidati Boško Obradović i Luka Maksimović (Ljubiša Preletačević Beli), kao i Demokratska stranka, su danas podržali proteste i ukazali da nezadovoljstvo treba iskazati mirno i bez nasilja
1 komentar(a)
Saša Janković, Foto: Betaphoto
Saša Janković, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 04.04.2017. 19:16h

Kandidat na predsjedničkim izborima održanim u nedmelju u Srbiji, i donedavni zaštitnik građana Saša Janković izdao je večeras saopštenje o protestima širom zemlje.

"Širom Srbije, u najmanje 15 gradova, u toku su samoinicijativni protesti građana, većinom mladih, nezadovoljnih nepravdom i autokratskim režimom koji Srbiji prijeti diktaturom i poništava sve civilizacijske vrijednosti", piše u saopštenju ispod koje je potpisa "Informativne služba Izbornog štaba Saše Jankovića".

"U potpunosti razumijem i podržavam mirne proteste", poručio je Janković i nastavio: "Sraman je način na koji mlade ljude, ali i njihove roditelje i starije sugrađane, prikazuju režimski mediji, nazivajući ih ološem, huliganima, klošarima, stranim plaćenicima i ostalim uobičajenim uvredama kojima se služi propaganda Aleksandra Vučića".

"Upravo zbog takvog odnosa prema građanima, protesti se i dešavaju. Srbija je naša zemlja", piše u saopštenju.

"Upozoravam da planovi za vještačko izazivanje nasilja, koje bi kao inspiratoru bilo pripisano meni, jesu najopasnija manipulacija koja se lako može otrgnuti kontroli vlasti koja ih sprema. Pozivam sve ljude koji protestuju na mir, staloženost i samokontrolu", sopštio je Janković i poručio da je "potrebno snimati ličnim kamerama sve vinovnike eventualnih incidenata, radi istine i kasnijeg procesuiranja".

I predsjednički kandidati Boško Obradović i Luka Maksimović (Ljubiša Preletačević Beli), kao i Demokratska stranka, su danas podržali proteste i ukazali da nezadovoljstvo treba iskazati mirno i bez nasilja.

Po danas objavljenim podacima Republičke izborne komisije, sa obradjenih 96,7 odsto biračkih mesta, kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić na nedjeljnim predsedničkim izborima je osvojio 1.938.845 glasova (55,02 odsto) izašlih birača, dok je na drugom mjestu Saša Janković sa 576.600 glasova (16,36 odsto).

Bonus video: