Vujanović čestitao Vučiću pobjedu na izborima

U odnosu na bilateralne odnose, Vujanović je rekao da je uvjeren da će Vučić nastaviti da bude posvećen unapređenju odnosa Crne Gore i Srbije u svim oblastima
2 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Beta-AP
Filip Vujanović, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 03.04.2017. 18:38h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović čestitao je Aleksandru Vučiću pobjedu na predsjedničkim izborima u Srbiji, ocjenjujući da će novoizabrani predsjednik maksimalno podržavati sve što je u zajedničkom interesu bliskih i prijateljskih odnosa dvije države.

Vujanović se danas u Mostaru sastao sa Vučićem, poručujući da je zadovoljan što je imao priliku da, neposredno nakon pobjede novoizabranog predsjednika Vučića, čestita „jasnu i čistu pobjedu u ambijentu koji je kompletna međunarodna zajednica ocijenila da je demokratski i sa uvjerljivim rezultatom, za koji je bio ubijeđen da svi treba da ga ispoštuju“.

„Bila je ovo prilika da mu poželim da sa odgovorne dužnosti uspješno doprinosi dobru Srbije i svim njenim građanima. Da nastavi politiku koju je imao kao premijer doprinosa stabilnosti regiona, partnerstva i saradnje u regionu“, rekao je Vujanović nakon sastanka, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je kazao da je sa Vučićem razgovarao i o konkretnim pitanjima.

„Procijenili da imamo uslova za unapređenje odnosa u sferi ekonomije u svim oblastima, govorili o onome što je, nesumnjivo, potreba saradnje dvije Vlade i ohrabrenje te saradnje. Bio sam, naravno, u prilici da prepoznam da će novoizabrani predsjednik Srbije maksimalno podržavati sve što je u zajedničkom interesu bliskih i prijateljskih odnosa Crne Gore i Srbije“, naveo je Vujanović.

U odnosu na bilateralne odnose, Vujanović je rekao da je uvjeren da će Vučić nastaviti da bude posvećen unapređenju odnosa Crne Gore i Srbije u svim oblastima.

„Ubijeđen sam da je ekonomija naša najveća šansa saradnje i da postoji mnogo zajedničkih projekata na kojima treba da radimo, a da, prosto, treba iskoristiti Berlinski proces da ih kandidujemo i da vežemo ono što je podrška i pomoć EU u infrastrukturnim projektima, u saobraćajnoj infrastrukturi i energetskoj i da, koristeći zajedničke prirodne i ekonomske resurse, doprinesemo ekonomskom dobru i Crne Gore i Srbije“, dodao je on.

Vujanović je poručio da je njihov zadatak je da svim građanima obezbijede bolje uslove za život i bolji standard.

„Naša politička i državna aktivnost mora da bude ciljana jednom takvom ostvarenju. U tom smislu sam ubijeđen da će novoizabrani predsjednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, u Crnoj Gori za jedan takav odnos imati pravog i iskrenog partnera“, rekao je Vujanović.

Bonus video: