RIK: Vučiću u Nišu 54,7 odsto, Jankoviću 15,61 odsto glasova

Izlaznost u Nišu, saznaje agencija Beta od predstavnika radnog tijela RIK-a, iznosila je 53,36 odsto
0 komentar(a)
Srbija, izbori, glasanje, Foto: Betaphoto
Srbija, izbori, glasanje, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 03.04.2017. 14:53h

Prema prvim preliminarnim rezultatima radnog tijela Republičke izborne komisije (RIK) na juče održanim zborima za predsjednika Republike Srbije Aleksandar Vučić osvojio je u Nišu 54,7 odsto glasova, Saša Janković 15,61 odsto, a Luka Maksimović 10,5 odsto glasova.

Među prvih pet po broju osvojenih glasova nalaze se i Vuk Jeremić sa 6,39 procenata i Vojislav Šešelj sa 4,74 odsto osvojenih glasova.

Izlaznost u Nišu, saznaje agencija Beta od predstavnika radnog tijela RIK-a, iznosila je 53,36 odsto.

Reč je o preliminarnim rezultatima utvrđenim obradom oko 70 odsto biračkih mjesta.

Podaci RIK-a takođe pokazuju da je Aleksandar Vučić najviše glasova osvojio u Gradskoj opštini Niška Banja 61,87 odsto, dok je najmanje osvojio u Gradskoj opštini Medijana 42,52 odsto.

U Gradskoj opštini Palilula Vučiću je pripalo 55,58 odsto glasova, u opštini Pantelej 51,87 odsto, a u opštini Crveni krst 61,64 odsto.

Drugoplasirani na jučerašnjim izborima, Saša Janković najviše glasova osvojio je u niškoj opštini Medijana 25,75 odsto, a najmanje u opštini Crveni krst 9,72 odsto.

Zamjenik koordinatora radnog tijela RIK-a Srdjan Vasković rekao je novinarima da na jučerašnjim izborima nijesu zabilježeni veći problemi koji mogu uticati na tok izbornog procesa.

"Najviše problema bilo je zbog toga što se članovi biračkih odbora nijesu baš najbolje snašli oko glasanja van biračkih mjesta", izjavio je Vasković.

On je kazao da su u hodu rješavani problemi sa biračima koji nijesu mogli da se pronađu u biračkim spiskovima, a bilo je i "par neusaglašenih cifara" u zapisnicima sa biračkih mjesta.

Prema Vaskovićevim riječima nije bilo prigovora na rad biračkih odbora.

U Nišu se glasalo na 175 biračkih mjesta, a pravo glasa imalo je 237.990 građana.

Bonus video: