Jeremić: Nezabilježen stepen agresije i blaćenja opozicionih kandidata

On je rekao da je prema procjenama njegovog štaba osvojio između 200.000 i 250.000 glasov
107 pregleda 6 komentar(a)
Vuk Jeremić, Foto: Betaphoto
Vuk Jeremić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 02.04.2017. 21:23h

Kandidat za predsjednika Srbije Vuk Jeremić izjavio je večeras da protekla predizborna kampanja nije bila regularna pošto je bila obilježena "nezabileženim stepenom agresije i blaćenjem opozicionih kandidata".

Jeremić je u svom štabu rekao da je još rano govoriti o konačnim rezultatima, ali da je izvjesno da on neće ući u drugi krug izbora.

On je rekao da je prema procjenama njegovog štaba osvojio između 200.000 i 250.000 glasova.

"Nažalost, ne mogu da kažem da je Srbija danas definitivno demokratska zemlja i da živimo u demokratskom društvu", rekao je Jeremić.

Jeremić je rekao da je postojao "nezabilježeni stepen agresije i blaćenja opozicionih kandidata", kao i da je "velika većina" toga bila usmjerena na njegovu kampanju, porodicu i ljude koji su stali iza njega.

On je dodao da će Srbija dobiti predsjednika koji je izabran pravno formalno na legalan način, ali ne i na legitiman način imajući u vidu, kako je rekao, na ono što se događalo prethodnih mjeseci.

Jeremić je rekao da protekli mjeseci "neće ostati zabilježeni zlatnim slovima u istoriji srpske demokratije".

"Na kraju smo izbornog procesa i kampanje koja se odvijala u uslovima koji se ne mogu nazvati regularnim. Imali smo nedjelje i mjesece medijskog mraka", dodao je Jeremić.

Bonus video: