Jeremićev tim: Gradonačelnik Požarevca prijetio, desio se i "bugarski voz", primijećeni batinaši

"Kao da nije dovoljno što je cijela kampanja protekla u medijskom mraku protiv našeg kandidata, kao da nije dovoljno vođena negativna kampanja. Sam današnji dan obilježen je nepravilnostima koje mogu uticati na tok i izborni rezultat", rekao je portparol Jeremićevog tima Nikola Jovanović
1 komentar(a)
Nikola Jovanović, Foto: Betaphoto
Nikola Jovanović, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 02.04.2017. 19:16h

Portparol tima predsjedničkog kandidata Vuka Jeremića Nikola Jovanović izjavio je večeras da očekuju da konačna izlaznost na predsjedničkim izborima u Srbiji bude 57 odsto, i ocijenio da je izborni dan bio obilježen brojnim nepravilnostima.

Jovanović je rekao da su se prema podacima dobijenim od autonomne mreže njihovih posmatrača iz cijele Srbije, tokom dana dešavala najgrublje povrede izbornog procesa zbog čega će Jeremićev pravni tim podnijeti prigovore Republičkoj izbornoj komisiji.

On je kazao da za mnoge od tih povreda imaju i dokaze.

Naveo je da je u Požarevcu gradonačelnik obilazio biračka mjesta i prijetio građanima, a da da je u Ćićevcu zabilježen "bugarski voz", da su u Trsteniku i Kruševcu primijećeni "batinaši", da se na Vračaru više od 400 osoba prijavilo za glasanje izvan biračkog mjesta.

"Kao da nije dovoljno što je cijela kampanja protekla u medijskom mraku protiv našeg kandidata, kao da nije dovoljno vođena negativna kampanja. Sam današnji dan obilježen je nepravilnostima koje mogu uticati na tok i izborni rezultat", rekao je Jovanović.

Prema njegovim riječima, posebne nepravilnosti primijećene su na Kosovu i Metohiji gdje je između ostalog zamjenik direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković "ucjenjivao birače".

Jovanović je zahvalio svim građanima koji su uprkos brojnim prijetnjama glasali za Vuka Jeremića.

On je kazao da tim Vuka Jeremića neće dozvoliti izbornu krađu.

U izborni štab Vuka Jeremića stigli su predsjednik Pokreta za preokret Janko Veselinović, Miroslav Aleksić, Dijana Vukomanović, Sanda Rašković Ivić i Borislav Novaković.

Bonus video: