Ilić: Ne priznajemo izbore, Vučić priča o kraduckanju, a ovo je krađa najvišeg stepena

Ilić je podijelio novinarima fotokopiran pasoš i obavještenje o glasanju koje je poslala Gradska uprava Čačak i na kome je navedeno da se nalazi pod rednim brojem 369 na biračkom spisku, kao i njegova kućna adresa u Čačku koja je ista kao i adresa u pasošu
7 komentar(a)
Velimir Ilić, Foto: Https://www.facebook.com/novasrbijainfo/
Velimir Ilić, Foto: Https://www.facebook.com/novasrbijainfo/
Ažurirano: 02.04.2017. 15:34h

Predsjednik Nove Srbije (NS) Velimir Ilić rekao je danas u Čačku da NS ne priznaje ove izbore kao legitimne i da neko treba da odgovara za neregularnosti.

"Ovo na sve liči, a na izbore ne liči. Nisu mi dozvolili da glasam jer me nije bilo u biračkom spisku, a onda su me poslije nekoliko sati zvali i rekli da su me pronašli u spisku i da se vratim da glasam. To su sve manipulacije u kojima neću da učestvujem", rekao je Ilić na konferenciji za novinare u Čačku koja je održana u izbornom štabu predsjedničkog kandidata Vuka Jeremića u tom gradu.

Ilić je podijelio novinarima fotokopiran pasoš i obavještenje o glasanju koje je poslala Gradska uprava Čačak i na kome je navedeno da se nalazi pod rednim brojem 369 na biračkom spisku, kao i njegova kućna adresa u Čačku koja je ista kao i adresa u pasošu.

"Ovo me podsjeća na 1945. godinu. Aleksandar Vučić priča o kraduckanju, a ovo je krađa najvišeg stepena i za to treba neko da odgovara. Ovo je najcrnje što je Srbija imala u istoriji", rekao je Ilić.

On je rekao da je danas došao sa suprugom i sinom na glasanje na biračko mjesto broj 94 u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u naselju Atenica, gdje je glasao 20 godina i kao gradonačelnik Čačka i kao ministar u više vlada u Srbiji, ali da njega nije bilo u spisku.

Ilić je dodao da je zajedno sa drugim članovima biračkog odbora pola sata tražio sebe na svim listama koje su postojale na tom i drugom biračkom mjestu u Atenici i da je zadržao red dug od 20 metara, ali ga nije bilo.

"Kako su onda mogli da me pronađu poslije nekoliko sati", pitao je Ilić.

On je rekao da je uredno dobio poziv za glasanje i da je na glasanje došao sa pasošem u kome je kućna adresa identična kao na pozivnom listiću.

On je rekao da prema njegovim saznanjima izbore prati niz neregularnosti, da se, pored ostalog, glasački listići zaokružuju van biračkog mjesta.

Ilić je ranije danas ocijenio da je "skandalozno" i "bruka za Srbiju" što mu nije dozvoljeno da glasa na biračkom mjestu u čačanskom naselju Atenica jer navodno nije upisan u birački spisak, dok je predsjednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević demantovao da Ilić nije upisan u izvod iz biračkog spiska.

Bonus video: