Vulin: Simbol mog svijeta je Jasenovac, a Plenkovićevog Blajburg

Premijer Hrvatske ocijenio je ranije kao lošu odluku Srbije da ministra odbrane Hrvatske Damira Krstičevića proglasi personom non grata, ocijenivši da se ne može upoređivati neuporedivo i da "nema reciprociteta iza činjenice koju je već rekao Damir Krstičević o dva svijeta"
191 pregleda 5 komentar(a)
Aleksandar Vulin, Foto: Beta-AP
Aleksandar Vulin, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 27.04.2018. 17:59h

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je "simbol njegovog svijeta Jasenovac", a hrvatskog premijera Andreja Plenkovića "Blajburg", nakon što je Plenković ocijenio da odluka Vlade Srbije da do daljeg zabrani hrvatskom ministru ulazak u Srbiju "nije reciprocitet".

"Zaista su u pitanju dva sasvim različita svijeta. Simbol mog svijeta je Jasenovac, a simbol svijeta gospodina Plenkovića je Blajburg. Ja sam antifašista", rekao je Vulin, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

Premijer Hrvatske ocijenio je ranije danas kao lošu odluku Srbije da ministra odbrane Hrvatske Damira Krstičevića proglasi personom non grata, ocijenivši da se ne može upoređivati neuporedivo i da "nema reciprociteta iza činjenice koju je već rekao Damir Krstičević o dva svijeta".

Vlada Srbije odlučila je da do daljeg zabrani hrvatskom ministru ulazak u Srbiju, kao recipročnu mjeru zbog odluke hrvatskih vlasti da zabrane ulazak ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu zbog izjave da o njegovom dolasku u Hrvatsku "može odlučiti vrhovni komandant Vojske Republike Srbije, gospodin Aleksandar Vučić, a nikako o tome ne mogu da odluče hrvatski ministri".

Bonus video: