Janković: Regularnost izbora već ugrožena

"Srbija je pod medijskim mrakom, javna preduzeća rade za vladajuću stranku i njega, policija ne štiti građane, u Srbiji Aleksandar Vučić govori da samo što nismo stigli Njemačku po standardu, a mi smo zemlja u kojoj je najveći jaz između bogatih i siromašnih. Stvari koje radi su veoma štetne i opasne"
3 komentar(a)
Saša Janković, Foto: Twitter
Saša Janković, Foto: Twitter
Ažurirano: 30.03.2017. 19:50h

Predsjednički kandidat Saša Janković izjavio je da je regularnost izbornog procesa već ugrožena i da taj proces ne predstavlja samo glasanje i prebrojavanje glasova.

Janković je u intervjuu za N1 kao primjer ugrožavanja regularnosti izbora naveo da premijer i predsjednički kandidat Aleksandar Vučić zloupotrebljava državnu funkciju kada helikopterom slijeće u Novi Pazar na skup povodom otvaranja stadiona izgrađenog od novca poreskih obveznika i govori o svojoj predsjedničkoj kampanji.

Janković je dodao da Vučić koristi silu i ucjene, kao i da zloupotrebljava sve državne institucije.

On je rekao da se građani svakodnevno zastrašuju i da se prijeti "gradonačelnicima, novinarima, zaposlenim u javnim preduzećima, kao i cijelim porodicama", a da je Vučićev odnos prema medijima "odraz onoga kako vlada Srbijom".

"Srbija je pod medijskim mrakom, javna preduzeća rade za vladajuću stranku i njega, policija ne štiti građane, u Srbiji Aleksandar Vučić govori da samo što nismo stigli Njemačku po standardu, a mi smo zemlja u kojoj je najveći jaz između bogatih i siromašnih. Stvari koje radi su veoma štetne i opasne", rekao je Janković.

On je rekao da i nakon upozorenja prijatelja iz Bezbjednosno-informativne agencije nije uplašen za sebe i da je "juče šetao sa 20.000 ljudi bez tjelohranitelja".

"Zašto bih im prijavljivao ono što sami znaju. Podnijete su krivične prijave protiv čovjeka koji je rekao da bi me trebalo vješati zato što sam doveo Crnogorca na predizborni skup", kazao je Janković upitan da li je prijavio saznanja koja ima o tome da je ugrožen.

Bonus video: