Vučić o kampanji: Malo negativnih riječi, ničijeg člana porodice nijesam pomenuo...

"Jankovića dugo nijesam vidio i ne znam zašto bih viđao nekog ko se nije bavio svojim poslom, već se protivustavno i protivzakonito bavio politikom", rekao je Vučić
0 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 30.03.2017. 09:36h

Premijer Srbije i predsjednički kandidat vladajuće većine Aleksandar Vučić kaže da je kampanja, što se njega tiče, bila "čista kao suza" i da u njoj nije govorio o protivkandidatima već o Srbiji. Upita ko mu je najveći konkurent, odgovorio je da ga je Vuk Jeremić "ljubakao" kada su se sretali u Vladi, a da Sašu Jankovića nije viđao.

"Nijedan negativan, a kamoli prljav spot, vrlo malo negativnih riječi, ali nijednu prljavu ili nepristojnu riječ nisam izgovorio, ničijeg člana porodice nisam pomenuo, nijesam ulazio mnogo u prošlost kandidata", rekao je Vučić i dodao da nije govorio o kandidatima već o Srbiji i njenoj budućnosti.

Upitan ko mu je najozbiljniji protivkandidat, Vučić je rekao da ih ne gleda tako, niti kroz mržnju, bez obzira šta su sve izgovorili o njemu.

"Jeremića sam viđao dok je dolazio u Vladu, ljubakao me i zahvaljivao mi se na svemu. Do zemlje se savijao dok je zahvaljivao. Jankovića dugo nijesam vidio i ne znam zašto bih viđao nekog ko se nije bavio svojim poslom, već se protivustavno i protivzakonito bavio politikom", rekao je Vučić.

Govoreći o rezultatima izbora, Vučić je rekao da će poštovati narodnu volju kakva god ona bila i dodao da se nada da je moguća pobjeda u prvom krugu.

Vučić je najavio da se na sljedećm kongresu Srpske napredne stranke neće kandidovati za predsjednika, a na pitanje da li će podnijeti osvaku na mjesto lidera SNS ako bude izabran za predsjednika Republike, navodi da će o tome razgovarati sa ljudima iz stranke.

On nije želio da otkriva ko će ga zamjeniti na funkciji premijera Srbije, navodeći da treba sačekati izbore, "jer možda neko drugi bude predlagao predsjednika Vlade".

Nasljedniku na funkciji premijera ostaviće, kako kaže, punu kasu.

Bonus video: