Goncić: Podržavam Vučića da bismo završili ono što je započeto Petog oktobra

"Svako ima pravo da izrazi stav, seksualno opredjeljenje, ideološko opredjeljenje i mislim da je to velika stvar. Prije nije bilo tako", podsjeća on.
2 komentar(a)
Svetislav Bule Goncić, Foto: Printscreen
Svetislav Bule Goncić, Foto: Printscreen
Ažurirano: 29.03.2017. 16:52h

Glumac Svetislav Bule Goncić izjavio je da kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića vidi kao nastavljača promjena započetih poslije, kako se izrazio, "revolucije oktobra one godine", prenosi N1. On je gostujući u Novom danu rekao da se nada pobjedi Aleksandra Vučića na predsjedničkim izborima, kako bi se završile reforme započete poslije 5. oktobra 2000. godine.

"Ako smo započeli proces u oktobru one godine, koji je podrazumijevao da rušenjem jednog sistema treba da pređemo u nešto novo, bolje i efikasnije, onda mislim da u tom smislu treba nastaviti priču. Nijesmo promijenili ekonomski okvir ili smo se minimalno trudili", rekao je Goncić i dodao da je na predstojećim izborima u centru pažnje pitanje ekonomije, gdje sa druge strane stoji zaštita ekonomskog koncepta koji su, kako je rekao, konformo konzumirali prethodnih 20, 30, 60 godina.

"Ima i nepopularnih poteza, ali moramo da promjenimo ekonomske okolnosti da bismo živjeli bolje... To je sad pitanje da li ćemo to danas moći da potvrdimo ili za dvije godine. Imamo ogromne probleme u ekonomiji, sa velikim firmama za koje je bilo pitanje da li su nam potrebne", naveo je on.

Zato se, kako kaže, nada pobedi Vučića već u prvom krugu, jer bi se drugim krugom opredjeljenje za promjene dovelo u pitanje. Goncić je rekao i da do sada nije imao problema zato što je podržao Vučića na izborima, mada, kako kaže, nije ni pratio komentare u javnosti. Smatra da javne ličnosti imaju pravo da podržavaju kandidate na predsjedničkim izborima, bilo da je to kandidat vlasti ili kandidat opozicije.

"Svako ima pravo da izrazi stav, seksualno opredjeljenje, ideološko opredjeljenje i mislim da je to velika stvar. Prije nije bilo tako", podsjeća on.

Bonus video: