Jeremić: Kampanju u tabloidima protiv mene vode Beba Popović i Vučić

Pitanje na koje narod i dalje traži odgovor je – čijim novcem je Vučić platio savjete Tonija Blera – rekao je Jeremić u intervjuu Večernjim novostima
82 pregleda 1 komentar(a)
Vuk Jeremić, Foto: Betaphoto
Vuk Jeremić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 26.03.2017. 22:02h

Predsjednički kandidat Vuk Jeremić optužio je Aleksandra Vučića i Vladimira Popovića Bebu da stoje iza kampanje u tabloidima o navodnom finansiranju njegove kampanje iz inostranstva.

"U skladu sa zakonom, kampanja se finansira isključivo iz domaćih izvora kroz priloge građana i budžetska sredstva. Sve te priče u režimskim tabloidima su prljavi rat iza koga stoje Aleksandra Vučić i Beba Popović. Na mojim mitinzima govore obični ljudi, a na Vučićevom Šreder i to na dan kada je počela Nato agresija", izjavio je Jeremić u intervjuu Večernjim novostima.

On je kazao da novac za kampanju ne stiže preko CIRSD-a, niti strani donatori te njegove nevladine organizacije očekuju nešto zauzvrat, jer su njihova interesovanja usmjerena na mnogo veća tržišta.

"A pitanje na koje narod i dalje traži odgovor je – čijim novcem je Vučić platio savjete Tonija Blera", rekao je Jeremić.

Na primjedbu da kampanja koju vodi djeluje skupo, on je rekao da je skupo sve što mora da se plati a da Vučić ne plaća, jer koristi državne resurse. Jeremić je optužio lidera naprednjaka da je angažovao stotine autobusa državnih firmi.

Povodom napada na njegovu suprugu koju je SNS optužio da je šef narko kartela, na pitanje da li je i on “prljavo ratovao” pominjući članove porodice Aleksandra Vučića, Jeremić je rekao da to nije isto.

"Te dvije stvari ne mogu da se porede. Andrej Vučić je jedan od najmoćnijih ljudi u Srbiji koji je i te kako uključen u politički život kroz svoju organizatorsku funkciju u SNS, a Nataša Jeremić nije ništa od toga. A dokaze ostavljam za TV duel sa Aleksandrom Vučićem", rekao je Jeremić.

On je odbacio rezultate anketa, pa i one da je Beli Preletačević sa većim rejtingom od njega.

"Poplava istraživanja ne odražava stanje javnog mnjenja, već su ona napravljena tako da bi na njega uticala. Ako su izmjerili da bilo ko drugi ima izgleda da porazi Vučića u drugom krugu, zašto bi negativna režimska kampanja bila usmjerena isključivo protiv mene. Znaju oni dobro ko im je najopasniji protivnik i danas i u budućnosti", rekao je Jeremić za Novosti.

Bonus video: