Stravičan zločin u Hrvatskoj: Sin osumnjičen da je ubio oca i majku

Marinovo tijelo je bilo sakriveno u garaži uz kuću i prekriveno ćebetom, a ubica ga je ubio iz pištolja, ispalivši mu jedan metak u čelo
128 pregleda 3 komentar(a)
Pištolj, Foto: Shutterstock
Pištolj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.03.2017. 18:56h

Tin Šunjerga (19), sin splitskog specijalca, uhapšen je danas u kasnim popodnevnim satima u u centru Tribunja u Hrvatskoj, kraj marine nakon što je naišao na policijsku barikadu, piše Jutarnji list.

Iako je na policajce počeo da puca iz pištolja jer su mu se našli na putu, oni su uzvratili paljbu te mu probušili gume na Mercedesu, a potom ga izvukli iz auta i uhapsili

On je kako navodi jutarnji list uhapšen jer je njegov 45-godišnji otac Marin, pripadnik Specijalne jedinice splitske policije, pronađen mrtav danas prijepodne u svojoj porodičnoj kući u mjestu Čista Velika u zaleđu Vodica nadomak Šibenika.

Marinovo tijelo je bilo sakriveno u garaži uz kuću i prekriveno ćebetom, a ubica ga je ubio iz pištolja, ispalivši mu jedan metak u čelo.

Šest sati nakon zločina koji se dogodio u subotu kasno poslijepodne, u masliniku nedaleko o Čiste Velike prema Stankovcima u svome automobili "Citroen" pronađena je mrtva Marinova supruga Silvana.

Zbog ubistva specijalca te još uvijek nerazjašnjene smrti njegove supruge istražitelji su uprli prstom u njihovog 19-godišnjeg sina Tina, koji je u crnom Mercedesu pobjegao u nepoznatom pravcu.

Bonus video: